SEGRE

territori

Mig milió d'euros per pal·liar els efectes de les inundacions del setembre a set municipis

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha anunciat a Aitona l’aprovació de les línies d’assistència per a l’arranjament de desperfectes a set municipis del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà

Un moment de la visita de la consellera Borràs a Aitona.

Mig milió d'euros per pal·liar els efectes de les inundacions del setembre a set municipisGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge destinarà 500.000 euros a set municipis de la demarcació de Lleida amb la finalitat d’arranjar els desperfectes provocats per les tempestes amb pedra i inundacions produïdes el setembre.

Aquests ajuts han estat anunciats per la consellera de Governació, Meritxell Borràs, en una visita institucional a l’Ajuntament d’Aitona. Les partides serviran per donar cobertura a la reparació dels danys produïts en béns de titularitat municipal, com ara reposició de paviments, reconstrucció d’accessos a diversos nuclis, reparació d’instal·lacions municipals o substitució de mobiliari urbà, entre d’altres.

Segons Borràs, “els expedients estan en procés de valoració, però en qüestió de setmanes es donarà el vistiplau a la xifra definitiva que correspongui”. Un cop aquesta xifra sigui aprovada, s’articularà el pagament “per donar resposta a aquesta situació de necessitat que han produït els aiguats”.

Aquest diners han de donar resposta a les sol·licituds de suport financer presentats pels ajuntaments d’Aitona (Segrià), Balaguer (Noguera), La Baronia de Rialb (Noguera), Massalcoreig (Segrià), Senterada (Pallars Jussà), Seròs (Segrià), així com l’Entitat Municipal Descentralitzada de Fontllonga i Ametlla (Noguera).

Visita institucional al Segrià

La consellera Borràs ha visitat aquest dijous els municipis d’Aitona, Soses i Massalcoreig, acompanyada del delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré; del secretari d'Administracions Locals, Joaquim Ferrer, i de la directora territorial de Governació a Lleida, Anna Feliu.

Borràs ha destacat el projecte Fruiturisme, una proposta pionera endegada a Aitona que, mitjançant la difusió del món de la fruita dolça local, impulsa la dinamització econòmica del Baix Segre, amb el suport del Govern i de la Diputació de Lleida, i que ha rebut finançament europeu a través del Fons de Desenvolupament Regional Europeu (FEDER).

Segons la consellera, el projecte Fruiturisme és un exemple de l’esforç dels municipis per “projectar-se i donar a conèixer els productes de la terra en un àmbit tan interessant com el turisme gastronòmic”.

tracking