SEGRE

SUBMINISTRAMENT INFRAESTRUCTURES

Nou dipòsit al Vilosell per evitar cisternes l’estiu vinent

També garanteix el proveïment d’aigua a la Pobla de Cérvoles

El Vilosell, una de les poblacions afectades per la mesura.

El Vilosell, una de les poblacions afectades per la mesura.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues estudia com augmentar el cabal d’aigua per proveir el Vilosell i la Pobla de Cérvoles, poblacions que en èpoques de sequera com la d’aquest estiu tenen problemes de subministrament. De fet, a l’agost es va estar a punt de recórrer a les cisternes per donar aigua de boca. Segons el president, Jaume Setó, s’elabora un estudi d’alternatives, encara que la més factible és fer un nou dipòsit regulador al Vilosell que servirà també la Pobla de Cérvoles.

D’aquesta manera, no s’hauria de tocar la xarxa de canonades. Setó va afegir que, quan es tingui la memòria valorada, se sol·licitaran ajuts a l’Administració per tal d’evitar que la situació es repeteixi el 2017. La dotació habitual d’aigua al llarg de l’any és de 120 litres per habitant i dia, però a l’estiu, amb l’augment de població de segones residències i visitants, s’arriba als 550 litres.

La forta demanda obliga a bombar les vint-i-quatre hores i la conduccions no donen proveïment. Un nou dipòsit amb prou capacitat al Vilosell serà la solució.

tracking