SEGRE

TRIBUNALS

“Sospitava de la meua ex i vaig veure el segrestador al Facebook del seu nòvio”

Les víctimes del doble atracament a Tàrrega i Agramunt identifiquen els assaltants durant el judici || Dos dels imputats confessen, mentre que l’acusada ho nega

Cinc dels sis acusats, ahir al banc de l’Audiència Provincial de Lleida.

Cinc dels sis acusats, ahir al banc de l’Audiència Provincial de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Des d’un primer moment vaig pensar que podia ser cosa de la meua exparella per la mala relació que hi havia. L’endemà de l’atracament, vaig mirar el seu perfil de Facebook i el del seu nòvio i hi vaig reconèixer en una foto l’home que s’havia fet passar per policia.” D’aquesta forma va explicar el veí d’Agramunt com va identificar un dels homes que la tarda del 28 d’agost del 2013 a Tàrrega i Agramunt van entrar a la botiga que llavors tenia de marihuana, Punt Verd de Tàrrega i, fent-se passar per Mossos d’Esquadra de paisà, el van lligar de peus i mans i el van tancar en un petit bany amb una tovallola al cap. “Em van dir que estava detingut i que es disposaven a fer un registre per trobar droga. Un d’ells portava una pistola i em va llegir els drets, al preguntar-li per la seua placa em va dir: vols placa? Aquí la tens, i em va colpejar per darrere.” Anaven amb orelleres i guants.

Un dels assaltants confessa davant de l’Audiència els fets i incrimina la resta dels acusats

Per la seua part, la seua actual parella, que va ser assaltada per dos homes més a Agramunt i els quals ahir també va reconèixer, va explicar que “van entrar a casa amb les claus i, després de fer-se passar per policies, em van obligar a pujar amb ells directament a l’habitació de matrimoni on hi havia una petita caixa forta. Després em van tancar a l’habitació de la caldera i van fugir amb el nostre cotxe”. Era un Audi TT. Una veïna va veure com fugien molt de pressa i un altre home va declarar que a la gasolinera els esperava un altre cotxe per fugir. Georgina S., veïna de Preixens, va negar ser la instigadora del doble atracament. “Me’n vaig assabentar l’endemà.” També va negar que es reunís abans i posteriorment amb els assaltants malgrat que els Mossos geolocalitzessin el 4 de setembre el seu telèfon a la zona on vivia un d’ells. En canvi, la seua parella en aquell temps, Javier M., va reconèixer que havia acompanyat dies abans alguns dels atracadors a localitzar la botiga. Només un, Francisco Javier P.M., va admetre la seua participació “perquè passava per un mal moment i em vaig fer passar per policia”. Dos més (Aitor M. i Nourdine N.) ho van negar, malgrat que el primer ho va reconèixer davant dels Mossos. El quart suposat sicari va al·legar la seua incompareixença i serà jutjat pròximament. El judici es reprendrà avui.

tracking