SEGRE

MUNICIPIS ADMINISTRACIÓ

Torre-serona estrena consistori després d’estar 18 mesos en un pis del

Inversió de 500.000 € a l’edifici i a remodelar la zona, que serà en part per a vianants

El nou ajuntament de Torre-serona i la plaça semivianalitzada.

El nou ajuntament de Torre-serona i la plaça semivianalitzada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Torre-serona inaugura aquest diumenge l’ampliació i millora del consistori, una actuació que ha costat gairebé mig milió d’euros i que ha obligat a habilitar temporalment les oficines municipals en un pis cedit pel bisbat de Lleida, on han estat un any i mig.

Segons l’alcalde, Enric Colom, aquesta ocupació no ha suposat cap tipus de lloguer, “ha sigut una cessió i només ens hem fet càrrec de les despeses de manteniment”.

Amb la remodelació de l’edifici la primera planta acollirà una farmaciola, l’oficina de Correus i una sala polivalent multiusos amb un aforament per a mig centenar de persones. Al primer pis hi haurà les dependències municipals i, en una altra ala, locals per a les entitats i associacions de la localitat, a banda d’una ludoteca infantil.

Així mateix, les obres del nou consistori han comportat una reconversió de la zona del carrer Major i la plaça que s’ha transformat en mitja zona per als vianants amb pas restringit per als vehicles, va explicar Colom. L’alcalde va indicar que la remodelació de l’ajuntament és una intervenció que es persegueix des de fa uns deu anys i que era necessari abordar per eradicar les barreres arquitectòniques (s’ha instal·lat un ascensor). La demora en l’inici de les obres es deu a la necessitat de buscar finançament que s’ha aconseguit gràcies a subvencions de la Generalitat, a través del Pla d’Obres i Serveis, i de la Diputació.

La inauguració s’emmarca dins dels actes de la festa major que començaran demà divendres.

D’altra banda, Colom va indicar que s’han començat les obres per al desplegament de la fibra òptica per la població per facilitar la connexió a tots els habitatges que sol·licitin aquest servei.

tracking