SEGRE

EMERGÈNCIES INCENDI

El foc de la Guingueta, 20 km de llarg i 556 hectàrees

Bombers continuen treballant manualment per sisè dia seguit || Debat sobre la necessitat de fer cremes controlades

Els bombers arriben a la zona gràcies als helicòpters i treballen amb eines manuals.

Els bombers arriben a la zona gràcies als helicòpters i treballen amb eines manuals.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers de la Generalitat van treballar ahir per sisè dia consecutiu en l’extinció de l’incendi de la Guingueta d’Àneu, que es va declarar divendres a la tarda. Els efectius, desplaçats a la zona en helicòpter, van centrar els esforços a apagar les zones que es van revifar al llarg de la nit anterior, així com en l’estabilització del perímetre, que és de més de vint quilòmetres de longitud. Un dels fronts continuava obert atesa la dificultat d’accés. El foc, segons Agents Rurals, ja ha afectat 567 hectàrees de vegetació, de les quals 399 pertanyen al municipi de la Guingueta d’Àneu i 167,32 a Alt Àneu.

La major part de la vegetació cremada és matoll (328), mentre que la resta són pastures (78), massa poblada d’arbres (71,05) i terrenys improductius (32,28). La superfície afectada del Parc de l’Alt Pirineu és de 104 hectàrees. Ahir també s’hi van sumar Bombers d’Andorra i dos hidroavions del Ministeri d’Agricultura.

Per la seua part, l’alcalde de la Guingueta, Josep Cervós, va dir que l’incendi hauria de servir, com ja van dir pastors de la zona, per obrir un debat sobre la necessitat de fer més cremes controlades per evitar cremes descontrolades com la d’aquests dies.

tracking