SEGRE

SUCCESSOS DELINQÜENT HISTÒRIC

Envien de nou a la presó el Rambo de la Cerdanya

Martí Cots Saleta.

Martí Cots Saleta.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutge de guàrdia de la Seu d’Urgell va decretar ahir l’ingrés a la presó sense fiança per a Martí Cots Saleta, el delinqüent històric conegut com a Rambo de la Cerdanya, que va ser detingut de nou aquest dilluns després d’escapar-se divendres de la setmana passada del centre Sant Joan de Déu d’Almacelles i atracar amb una escopeta una gasolinera a Riu de Cerdanya. El pas a disposició judicial es va demorar fins ahir a causa de l’“alterat estat mental” de Cots Saleta, que va obligar a ingressar-lo a la unitat de Psiquiatria de l’hospital Santa Maria, com va avançar SEGRE. D’aquesta forma, el Rambo de la Cerdanya (denominat així perquè solia vestir amb roba militar, els seus atracaments sempre eren amb armes i acostumava a subsistir caçant per les muntanyes i dormir al bosc dins dels vehicles que robava) només haurà estat uns tres mesos al carrer després que el juliol passat sortís en llibertat i ingressés voluntàriament a Sant Joan de Déu.

De 52 anys i veí de Bellver de Cerdanya, té un llarg historial delictiu. El juliol del 1992 va segrestar dos parelles de Barcelona en un refugi de la Cerdanya. En aquell temps es va dictaminar que, malgrat tenir 28 anys, tenia una mentalitat de 13. El 2001 ja se li comptabilitzaven més d’una vintena de delictes. En una de les detencions va demanar als agents que truquessin al president dels EUA perquè l’indultaria.

Va ingressar provisionalment al psiquiàtric després que dilluns fos detingut

Dissabte, després de l’atracament, va fugir de nou a la muntanya. Dilluns, en un ampli dispositiu amb helicòpter inclòs, els Mossos d’Esquarda el van detenir a la zona del refugi de Cortals de l’Ingla, a Bellver, on sempre s’ha amagat.

tracking