SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Multa de gairebé un milió per narcotràfic al Pirineu

Petició per a tres acusats de recollir a Barruera un paquet que contenia 4 quilos de cocaïna || Els reclamen 8 i 6 anys de presó

La droga estava amagada a l’interior d’una peça metàl·lica.

La droga estava amagada a l’interior d’una peça metàl·lica.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial de Lleida jutjarà dimecres vinent tres veïns de la Val d’Aran acusats de narcotràfic al Pirineu després que el 24 d’agost de l’any passat recollissin un paquet postal a Barruera que tenia un recanvi per a una màquina de fusta però que en realitat ocultava 4,1 quilograms de cocaïna, amb un pes net de 2,1 quilos i amb un valor de mercat que ascendeix a uns 140.000 euros.

La Fiscalia sol·licita per a dos dels acusats, de 52 anys i de nacionalitat colombiana, una condemna de vuit anys de presó i multes de 273.128 euros (que representa el doble del valor del material de la droga, com castiga el Codi Penal). El tercer imputat, un jove de 24 anys, s’enfronta a una petició de sis anys de presó perquè pateix una disminució psíquica del 54% i a una multa del mateix import, la qual cosa implica que entre els tres, en el cas que s’estimi la petició fiscal, hauran d’abonar 819.384 euros.

El valor de mercat de la cocaïna era de 140.000 euros, per això l’import de la multa és el doble

El paquet, que era un tub metàl·lic que pesava 31 quilos, procedia de Veneçuela i tenia com a destinació Barruera. Autoritats policials del Regne Unit, via Interpol, van detectar el 3 d’agost del 2015 una tramesa sospitosa a l’aeroport de Londres-Gatwhich i que tenia com a destinació Espanya. A l’arribar a l’aeroport del Prat, la Guàrdia Civil, amb autorització judicial, va muntar un dispositiu per detenir la persona o persones que l’havien de recollir. Finalment, el 24 d’agost tres persones van acudir a recollir-lo. Es van apropiar del DNI d’una altra persona per recollir la mercaderia. Els van detenir quan estaven al cotxe, en el qual van trobar 1.425 euros en metàl·lic.

La droga intervinguda anava molt ben amagada a l’interior d’una peça metàl·lica per al treball de la fusta. Al paquet hi havia la inscripció “recanvi de màquina per a fusta”. Els agents van haver d’utilitzar una radial per poder trencar l’eina i accedir a l’interior. El jutge de guàrdia de Tremp va decretar l’ingrés preventiu a la presó per als tres detinguts.

tracking