SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Absolen l’exalcaldessa de les Valls d’Aguilar de col·locar el seu marit

La Fiscalia i l’ajuntament l’acusaven de manipular un concurs perquè la seua parella guanyés una plaça al consistori || La jutge avala la legalitat de la convocatòria

Un moment del judici a l’exalcaldessa de les Valls d’Aguilar celebrat als jutjats de Lleida.

Un moment del judici a l’exalcaldessa de les Valls d’Aguilar celebrat als jutjats de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La titular del jutjat penal número 2 de Lleida ha absolt l’exalcaldessa de les Valls d’Aguilar Maria Dolors Vidal del delicte de prevaricació que li imputaven la Fiscalia i l’acusació particular (en representació del consistori), que l’acusaven de manipular un concurs per col·locar el seu marit a l’ajuntament.

L’exalcaldessa també ha estat absolta del delicte de descobriment i revelació de secrets que li imputava, en aquest cas, només l’acusació particular per uns enregistraments que va fer al seu despatx. Pel que fa a la prevaricació, la jutge diu que no s’ha acreditat que l’exalcaldessa manipulés un concurs perquè el seu marit guanyés una plaça d’auxiliar administratiu.

La magistrada basa l’absolució sobretot en un informe de la Generalitat que va avalar el concurs

Quant a la revelació de secrets, afirma que, encara que és veritat que hi va haver enregistraments, tampoc s’ha acreditat que aconseguissin la intenció de “revelar i descobrir els secrets d’altres”. Per tot plegat absol dels dos delictes l’exalcaldessa i els altres tres acusats: el seu marit, la que era secretària de l’ajuntament quan van tenir lloc els fets i una funcionària municipal.

Maria Dolors Vidal va ser alcaldessa de les Valls d’Aguilar entre el 2007 i el 2011. Els fets que acaben de ser sentenciats van succeir el 2009 i el 2010. Segons la Fiscalia, Vidal, en connivència amb qui llavors era la secretària municipal, va manipular un concurs perquè el seu marit guanyés una plaça d’auxiliar administratiu a l’ajuntament (i la va guanyar).

Aquests fets, segons la Fiscalia, constituirien un delicte de prevaricació, però la jutge ho nega perquè “no ha pogut acreditar-se de forma certa i plena que la convocatòria d’una plaça d’auxiliar administratiu per a l’ajuntament de les Valls d’Aguilar i els seus posteriors actes administratius fins a finalitzar l’oposició patissin de vicis tals capaços de decretar la seua nul·litat i que l’esmentada convocatòria es manipulés amb l’exclusiva finalitat que” el marit “accedís a tal plaça”. Tampoc considera provada la revelació de secret.

Al seu torn, Francesc Sapena, advocat de dos dels absolts (els altres dos van ser defensats per Jose Soler i Luis del Río), va dir després de conèixer l’absolució que “la justícia es dignifica quan no es deixa atrapar pel que només són disputes de clar caràcter polític”.

tracking