SEGRE

FOCS EMERGÈNCIES

Els Bombers revisen amb un helicòpter l’incendi de la Guingueta d’Àneu

La localitat d’Isavarre, amb l’incendi al fons, dijous passat.

La localitat d’Isavarre, amb l’incendi al fons, dijous passat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers de la Generalitat van treballar ahir amb un helicòpter en l’incendi de la Guingueta d’Àneu amb l’objectiu de revisar el perímetre del foc, controlat totalment des de divendres a la tarda. Membres de la unitat GRAF (Grup d’Actuacions Forestals) no van trobar cap punt calent ni cap flama a l’àrea que es va poder inspeccionar, aproximadament la meitat de la superfície calcinada, ja que la resta estava coberta per la boira, per la qual cosa no es va poder fer cap descàrrega d’aigua sobre el terreny. La previsió dels Bombers per avui és tornar a sobrevolar la zona amb l’objectiu de repassar la part revisada ahir però, sobretot, la superfície cremada que no va poder ser vista, especialment el bosc d’Isil. No obstant, no s’espera trobar punts calents ja que ahir va ploure i la humitat relativa va pujar considerablement.

L’incendi es va declarar el 29 d’octubre a la tarda en una zona de pastures de difícil accés situada a més de 2.000 metres d’altitud.

Gairebé amb tota probabilitat, un llamp va ser l’origen de les flames que, segons les estimacions dels Agents Rurals, han calcinat 567 hectàrees, més d’un centenar de les quals pertanyen al Parc de l’Alt Pirineu. El foc s’ha mantingut viu durant tota una setmana.

tracking