SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Jutgen un exdirector bancari acusat d'estafar un milió a Mequinensa

Fiscalia demana dotze anys de presó

L’acusat va declarar ahir davant de l’Audiència Provincial de Saragossa.

L’acusat va declarar ahir davant de l’Audiència Provincial de Saragossa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Saragossa va iniciar ahir el judici contra un exdirector de la sucursal de Banesto a Mequinensa, José Miguel F.F., acusat d’estafar un milió d’euros a desenes de clients de l’entitat. La Fiscalia sol·licita una condemna de dotze anys i mig de presó com a presumpte autor dels delictes d’estafa, falsedat en document mercantil i apropiació indeguda.

L’acusat va declarar davant del tribunal que el banc el va enganyar, que totes les operacions que va realitzar comptaven amb el seu consentiment, que mai es va emportar diners i que els clients, que eren “amics”, coneixien les operacions que es feien. L’exdirector de la sucursal va reconèixer els fets que se li imputen, però va insistir que va actuar amb la consciència de fer “el bé per a tots”, perquè tots els clients eren amics seus, i de comptar amb el vistiplau de l’entitat. La Fiscalia l’acusa d’estafar entre 1995 i 2005 desenes de clients i causar-los un perjudici valorat de prop d’un milió d’euros. Les víctimes havien dipositat la seua confiança en ell.

L’home, que va reconèixer els fets, va dir ahir en el judici que va actuar com “un passerell i un tonto”

La Fiscalia diu que l’exdirector bancari va idear un pla dirigit a obtenir un “il·lícit enriquiment” mitjançant operacions financeres no autoritzades amb fons dels clients que va utilitzar al seu albir. L’acusa de manipulació de crèdits de clients en benefici de tercers, de confecció de llibretes d’estalvis a màquina que no coincidien amb la comptabilitat del banc i d’emissió de falsos documents d’inversió amb interessos elevats per captar víctimes.

L’exdirector, que va treballar durant 32 anys a l’oficina d’aquesta localitat de la Franja, va descriure la seua actuació al capdavant del banc com la d’un “passerell i un tonto”.

tracking