SEGRE

ESQUÍ

Aran estrena un servei meteorològic per “evitar alarmisme” i pèrdues econòmiques

Meteoaran oferirà previsions de tres i cinc dies per Nadal i ponts festius, que podran ser consultades per internet || Es complementarà amb dos ‘webcams’ a les boques sud i nord del túnel de Vielha

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Conselh Generau d’Aran estrena aquesta temporada d’hivern un servei meteorològic propi, Meteoaran, amb l’objectiu d’oferir una informació més detallada en l’àmbit de la previsió local del temps. Segons el síndic d’Aran, Carlos Barrera, durant els últims anys els “errors” amb les prediccions, sobretot els caps de setmana, han representat pèrdues econòmiques molt importants per a la Val. “Amb aquest nou servei pretenem evitar l’alarmisme demolidor que hi ha hagut en anys anteriors provocat per segons quines prediccions.” Va destacar la importància econòmica de la temporada d’hivern, “fonamental per al sector turístic d’Aran” i que dóna estabilitat a una part important de la seua població. “Aquest fet ens ha motivat a crear Meteoaran per intentar garantir un grau més elevat d’encert i de qualitat en la predicció meteorològica a l’hivern.” Aquest servei de predicció complementarà el ja existent de previsió de riscos naturals i d’allaus que, “en els últims anys s’ha convertit en un referent”, va dir.

Està previst ampliar la informació amb la instal·lació de dos webcams situades a les boques sud i nord del túnel de Vielha que podran ser consultades en temps real. Àlex Sirat, responsable de Meteoaran va apuntar que s’oferiran previsions de tres dies i en les temporades de Nadal i ponts festius s’ampliarà a cinc dies. Tota la informació es podrà consultar a través de la pàgina web del Conselh, Turisme Val d’Aran i de Meteoaran. El síndic va afegir que negocien també fer pública la informació de Meteoaran a través del canal 3/24. La conselhera de Turisme d’Aran, Anna Díaz, va mostrar el seu convenciment que Meteoaran guanyarà credibilitat i prestigi i es consolidarà com un referent per consultar les previsions del temps.

La predicció meteorològica de fonts com la Generalitat o alguns mitjans de comunicació havia provocat en ocasions malestar al sector turístic d’Aran al no confirmar-se després en plena temporada d’esquí, la qual cosa va causar en més d’una ocasió l’anul·lació de reserves i de serveis, i moltes queixes del sector turístic.

Baqueira inverteix 5,9 milions per la temporada

L’estació d’esquí de Baqueira Beret ha invertit de cara a la nova temporada un total de 5,9 milions d’euros. La major part de la inversió s’ha destinat a la modernització del sistema de producció de neu amb l’adquisició de divuit canons que s’han instal·lat a la zona de Beret i que es caracteritzen per ser de baix consum. El director comercial del complex, Xavi Ubeira, va destacar durant la presentació ahir a Lleida que aquesta temporada s’han incorporat quatre noves màquines llevaneu, amb la qual cosa el complex aranès compta amb un parc molt renovat de setze màquines totes integrades al sistema GPS per optimitzar la feina. Baqueira oferirà aquest hivern 151 quilòmetres esquiables, un més que la temporada passada. Així mateix, Ubeira va destacar que després de les inversions de les dos últimes temporades (16 milions), l’estació compta amb una oferta altament atractiva per disfrutar de l’esport de la neu. Entre les novetats també destaca la remodelació de la Borda Lobató a la cota 1.500, el web i la central de reserves. Ubeira va destacar que s’ha incrementat un 2 per cent el preu del forfet diari, que arribarà als 50 euros. No obstant, va apuntar que l’increment mitjà respon a l’objectiu d’incentivar que els usuaris comprin bons de més d’un dia perquè llavors és més econòmic.

Ubeira va destacar que el 18% dels esquiadors de Baqueira són francesos i que cada vegada més hi ha esquiadors de Londres, Israel o Portugal, malgrat que el percentatge encara és molt baix respecte al conjunt dels 800.000 esquiadors que preveu rebre el complex aquesta temporada, “principalment esquiadors de Madrid”, va dir. Una previsió a la baixa respecte a l’any passat quan es va arribar als 880.000. Pel que fa als plans d’ampliació del complex cap al Sobirà, va assenyalar que està pendent del beneplàcit d’Urbanisme. De cara al pròxim pont de desembre, va apuntar que les reserves són encara baixes, “per sota de l’any passat”.

Les nevades deixen 15 cm en cotes altes aquesta setmana

Les primeres nevades d’aquesta setmana han deixat a les cotes altes entre deu i quinze centímetres de neu. La baixada de les temperatures durant la nit i la baixa humitat per als propers dies han permès als complexos d’esquí de Lleida començar la producció de neu per tenir en òptimes condicions les instal·lacions per a l’obertura.

Així mateix ,al Pirineu de Lleida s’esperen precipitacions per avui que s’aniran restringint a la Val d’Aran, on podran ser persistents. Les estacions d’esquí del Pallars, Port Ainé i Espot, preveuen obrir les seues instal·lacions el proper dia 2 de desembre, igual que l’estació de Boí Taüll, menys Baqueira, que obrirà el 26 de novembre.

El director comercial de Baqueira, Xavi Ubeira, i la conselhera de Turisme d’Aran, Anna Díaz.

El director comercial de Baqueira, Xavi Ubeira, i la conselhera de Turisme d’Aran, Anna Díaz.

tracking