SEGRE

SEGURETAT PARC NATURAL

Atropella amb un bugui el vigilant d’un refugi a l’Alt Urgell

El treballador va recriminar a conductors que anaven per zona de vianants i va ser envestit || Els Mossos identifiquen l’infractor i li imputen un delicte de lesions

Una patrulla dels Mossos, a la zona del refugi dies després que es produís l’atropellament.

Una patrulla dels Mossos, a la zona del refugi dies després que es produís l’atropellament.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra han obert diligències contra un conductor d’un bugui per haver atropellat suposadament el vigilant d’un refugi ubicat a la vall de Castellbò, a l’Alt Urgell, al municipi de Montferrer i Castellbò. Els fets van tenir lloc cap a les 18.30 hores del passat 30 d’octubre, quan el vigilant va interceptar una caravana de buguis que circulaven per una zona per als vianants situada a prop del refugi i els va recriminar l’actitud.

Segons van informar ahir a aquest diari els Mossos d’Esquadra, el vigilant es va embrancar en una discussió amb els conductors, tots ells de nacionalitat francesa. La discussió va pujar de to i hi va haver un xoc en el qual el vigilant va caure a terra. En aquell moment, un dels conductors va fer marxa enrere amb el bugui per anar-se’n i va atropellar el treballador, amb la qual cosa li va causar una fractura tancada a una cama, lesions per les quals estarà diverses setmanes de baixa. Pel que sembla, al cap d’unes hores de l’incident els conductors dels buguis, que havien marxat del lloc, van tornar al refugi per interessar-se per l’estat del ferit. Aquest va presentar denúncia davant dels Mossos d’Esquadra el passat dia 3 de novembre i la Policia Autonòmica va obrir diligències per un delicte de lesions per imprudència greu. Fonts dels Mossos van assenyalar ahir que ja s’ha identificat el suposat autor dels fets.

Un treballador del refugi va assenyalar ahir que la Generalitat hauria d’incrementar les actuacions perquè es compleixi la llei de trànsit als camins forestals. El refugi de Castellbò es troba en una zona del Parc Natural de l’Alt Pirineu on els vehicles no poden circular a més de 30 quilòmetres per hora, ni formar comitives de més de quatre, ni sortir dels camins forestals, ni circular per pistes de menys de quatre metres d’ample. Aquestes normes s’incompleixen molt sovint, “sobretot per part de conductors estrangers que vénen aquí perquè als seus països hi ha menys controls”. El treballador consultat va opinar que, de la mateixa forma que hi ha mecanismes per controlar el trànsit a les carreteres, els Mossos i els Agents Rurals els haurien de tenir per controlar-ho també a les pistes forestals.

tracking