SEGRE

PIRINEU RECUPERACIÓ DE NUCLIS ABANDONATS

Solanell vol ‘estrenar’ aquest hivern el poble recuperat

La cooperativa propietària estudia ampliar capital per acabar l’alberg || Compta en l’actualitat amb tres veïns residents

Una de les cases recuperades pels socis de la cooperativa, actualment vint-i-vuit.

Una de les cases recuperades pels socis de la cooperativa, actualment vint-i-vuit.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cooperativa Reviure Solanell ha celebrat les seues primeres eleccions i Saül Garreta, arquitecte de Tarragona i propietari majoritari del poble, ja n’és el president, a l’encapçalar l’única candidatura. El principal objectiu de Reviure Solanell, que es va crear el 2014 per recuperar aquest poble abandonat de Montferrer i Castellbò, és inaugurar l’alberg rehabilitat, però necessita 10.000 euros per donar d’alta l’activitat i acabar d’equipar l’edifici.

Mentrestant, els vint-i-vuit socis l’utilitzen per a ús particular. Els socis estudien incrementar el capital social per afrontar la situació i obrir finalment aquest hivern la que serà la primera activitat econòmica de Solanell després que tres persones hi visquin ja de forma fixa.

L’alberg, que es dirà El Gall Negre, tindrà capacitat per a vint persones. Paral·lelament, els socis de la cooperativa treballen per rehabilitar un allotjament rural i tenen en projecte construir un espai de cohousing per als membres de la cooperativa. Garreta va avançar també que alguns socis “han iniciat els primers contactes amb alguns músics per celebrar un festival anual de música clàssica” a Solanell, entre altres activitats.

tracking