SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat a sis anys de presó per abusar de la filla de 12 a Vielha

Els Mossos van trobar el seu semen al pijama i l’edredó del llit de la víctima

L’acusat i el seu lletrat, durant el judici a l’Audiència Provincial.

L’acusat i el seu lletrat, durant el judici a l’Audiència Provincial.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Lleida ha condemnat a sis anys de presó un veí de Vielha de 39 anys, Xavier R.A., acusat d’abusar sexualment de la seua filla quan aquesta tenia 12 anys (ara en té 15). El tribunal també li imposa la prohibició d’atansar-se a la seua filla durant sis anys més uns altres cinc de llibertat vigilada. Així mateix, l’haurà d’indemnitzar amb 9.000 euros per danys morals. La sentència pot ser recorreguda davant del Tribunal Suprem.

L’Audiència considera provat que va efectuar tocaments a la seua filla tres vegades durant un mateix dia l’agost del 2014 al domicili familiar de Betren i dóna tota la credibilitat al relat de la víctima, “que malgrat la seua edat, ja que en el moment en què van ocórrer els fets tan sols tenia 12 anys (...), va poder explicar amb prou detall els fets més rellevants”. Així mateix, el tribunal assegura que l’acusat “no va oferir cap raó que pogués comprometre les sòlides explicacions de la menor”. En el judici va declarar que la seua filla es va confondre i que el que en realitat li feia eren “pessigolles”, i que es va ficar al seu llit perquè s’adormís.

Una altra de les proves clau per condemnar-lo és que al pijama de la víctima i a l’edredó del seu llit els Mossos van trobar semen de l’imputat, que en la vista oral va dir que havia mantingut relacions amb la seua parella al llit de la petita, un extrem que la mare de la nena va negar amb rotunditat. L’home no va mostrar estranyesa quan va ser detingut pels Mossos d’Esquadra l’endemà. El tribunal també considera determinant la valoració dels psicòlegs de l’Equip d’Assessorament Tècnic i Atenció a la Víctima (EATAV) que van atendre la menor, que van qualificar de “creïble” el relat d’una nena “madura per a la seua edat i amb un sentiment de culpa perquè la denúncia va suposar la ruptura del nucli familiar”.

En la sentència, l’Audiència Provincial reitera “l’enorme dificultat que suposa per a qualsevol persona, i en especial per a una menor d’edat, el fet d’explicar un atac sexual, a banda d’oferir prou detalls que permetin reconstruir el que les víctimes precisament intenten oblidar”. Fiscalia sol·licitava una pena d’onze anys de presó al considerar que hi va haver accés carnal, però l’Audiència estima que només s’han pogut acreditar els tocaments.

Jutjat per violar una adolescent a Mollerussa

“Em va donar un xupito d’un licor i vaig començar a sentir-me molt cansada. Quan em vaig despertar, em trobava malament, estava nua al seu costat i no sabia què havia passat.” Això és el que va declarar ahir davant de l’Audiència Provincial la jove de Mollerussa que va denunciar el seu veí per haver-la suposadament violat la matinada de l’11 de maig del 2013. La denunciant va afegir que “em va dir que lamentava el que havia passat”. Hores després, a l’hospital Arnau, van trobar líquid seminal als seus genitals i restes de doxilamina (un inductor del son) en les anàlisis de sang i d’orina, que, segons van declarar ahir els forenses, va provocar “una submissió química”. Van trobar restes d’aquest somnífer i de cocaïna als vasos del xupito que hi havia al traster on va tenir lloc la presumpta violació. En canvi, l’acusat va dir que “van ser relacions sexuals consentides. Se’m va insinuar i no sóc de pedra, sóc un home”. Va afirmar que sabia que la noia era menor i que no li va posar res a la beguda. Els psicòlegs van veure “creïble” la declaració de la jove. La Fiscalia va sol·licitar per a l’acusat set anys de presó, encara que va retirar els 10.000 euros que sol·licitava com a indemnització per a la víctima perquè aquesta va renunciar a cap compensació. La defensa va sol·licitar l’absolució.

tracking