SEGRE

serveis socials

El Banc d'Aliments de Mollerussa comença a repartir producte fresc

Hi col·laboren tres supermercats i el Banc d’Aliments de Lleida

L'alcalde de Mo

El Banc d'Aliments de Mollerussa comença a repartir producte frescJoan Gómez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre de Distribució d’Aliments, gestionat pel Consell Comarcal del Pla d’Urgell en un immoble habilitat i cedit per l’Ajuntament de Mollerussa, ha començat aquest divendres el repartiment de producte fresc.

Es converteix d’aquesta manera en el primer ens comarcal de Catalunya que compleix aquesta funció per a tota la comarca, segons ha assegurat aquest matí el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Josep Maria Huguet, el qual ha indicat que, de moment, es compta amb la col·laboració de tres supermercats que els faciliten el seu excedent de producte fresc i que es complementarà amb altres productes frescos procedents del Banc d’Aliments de Lleida per tal de poder incrementar i variar l’oferta.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, per la seva part, ha indicat que l’equipament compta amb unes molt bones instal·lacions per prestar un servei que s’ha demostrat molt necessari per minimitzar els efectes de la crisis en moltes famílies de la comarca que tenen dificultats en el dia a dia.

Així mateix, ha indicat que després d’haver posat en marxa la nova instal·lació ara fa un any amb producte sec, amb el repartiment d’aliment fresc avui s’inicia una nova fase del projecte que caldrà completar més endavant dotant d’activitat la sala on és previst fer tallers de formació per ensenyar a cuinar determinats aliments als usuaris del servei, que actualment són 1560, dels quals la meitat són de Mollerussa.

Tots els usuaris d’aquest equipament són derivats pels serveis socials de base que presta el Consell Comarcal, els quals fan un seguiment de cada un d’ells i de les necessitats que tenen. Segons ha explicat la tècnica responsable del servei, Iolanda Cosialls, a cada un se’ls dóna hora i dia per poder venir a recollir el lot d’aliments que prèviament es determina en funció de les característiques familiars però que, a banda, s’utilitza també un sistema de punts que permet a cada usuari tenir un marge per escollir algun producte complementari.

A banda de la tècnica responsable de l’equipament i de la desena de voluntaris que hi acudeixen cada dimarts i dijous per torns, des del Consell és té la voluntat de poder reforçar el servei amb una altra persona, segons ha indicat Huguet.

tracking