SEGRE

FINANÇAMENT AJUSTAMENTS

Les retallades obliguen els consistoris a cofinançar els serveis comarcals

Els ingressos s’han reduït en 72.000 euros, segons el president del consell comarcal

Imatge de l’últim ple del consell comarcal de la Segarra.

Imatge de l’últim ple del consell comarcal de la Segarra.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les retallades de la Generalitat de Catalunya en el finançament dels serveis comarcals obligaran els ajuntaments de la comarca de la Segarra a cofinançar-los. Segons va explicar el president del consell comarcal, Xavier Casoliva, els ingressos procedents de la Generalitat s’han reduït en 72.000 euros.

Aquesta retallada posa en perill la prestació d’alguns serveis, com poden ser Promoció Econòmica, Turisme, Cultura o la biblioteca comarcal.

En el ple del consell d’alcaldes del passat dimecres 2 de novembre, es va valorar de forma unitària la necessitat de mantenir els serveis comarcals amb l’objectiu d’evitar l’estancament de les propostes de la comarca, així com per evitar també la retallada de llocs de treball de l’entitat comarcal.

Casoliva va explicar que el consell elevarà una proposta solidària que tindrà en compte el nombre d’habitants de cada municipi de la Segarra i l’activitat que genera cada servei perquè cada consistori pugui valorar la seua aportació.

En l’últim ple dut a terme, l’alcalde de Cervera, Ramon Royes, va arribar fins i tot a oferir-se a pagar els serveis comarcals que no poguessin ser finançats pel consell.

Xavier Casoliva va explicar també que les retallades de la Generalitat de Catalunya en el finançament dels serveis comarcals no afecten els serveis bàsics, a causa que aquests ja estan finançats per altres administracions, com per exemple els Serveis Socials, o cofinançats pels ajuntaments de la Segarra, com és el cas dels Serveis Tècnics, de Medi Ambient o d’Aigües. Casoliva, finalment, va assegurar que la proposta solidària portada a terme s’elevarà als alcaldes de forma urgent en un termini d’entre una i dos setmanes, aproximadament.

tracking