SEGRE

MUNICIPIS OBRES

Aran construeix una escullera a la Garona i repara el Camin Reiau

Les obres s’iniciaran dilluns entre Vilamòs i Es Bòrdes

Imatge del refugi d’Era Artiga de Lin, que doblarà la capacitat.

Imatge del refugi d’Era Artiga de Lin, que doblarà la capacitat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Conselh Generau d’Aran iniciarà dilluns vinent les obres de reparació i protecció del marge esquerre del riu Garona entre els municipis de Vilamòs i Es Bòrdes. Els treballs preveuen la delimitació del curs del riu amb una escullera d’1,80 metres d’alçada en un tram de 400 metres de llarg, que serà també la reposició d’un tram del Camin Reiau fins a la zona de la Bordeta que va quedar danyat el 2013 per les riuades.

Així mateix, en el marge dret també s’aixecarà una segona escullera per reforçar les finques existents i donar una amplidud més gran al riu, segons el síndic d’Aran, Carlos Barrera.

El projecte preveu una inversió de 483.555 euros i ha estat adjudicat a la firma Transportes y Excavaciones Barba de la Val d’Aran. Tenen un termini d’execució de sis mesos i seran finançats per la Fundació Endesa amb 400.000 euros i pel departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat la resta. El síndic va apuntar que els treballs també preveuen l’ampliació del refugi d’Era Artiga de Lin fins a doblar la capacitat actual, de manera que puguin allotjar-s’hi unes quaranta persones. Barrera va recordar que aquest enclavament és també el punt d’inici de la ruta aranesa cap a l’Aneto i França.

tracking