SEGRE

PATRIMONI ARQUEOLOGIA

De pou de gel al segle XVII, a refugi durant la Guerra Civil a Tàrrega

Les excavacions al pou de gel de Tàrrega.

Les excavacions al pou de gel de Tàrrega.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les excavacions arqueològiques de l’antic pou de gel del segle XVII de Tàrrega han permès documentar el seu ús com a refugi antiaeri durant la Guerra Civil, a través de passadissos que el feien comunicar amb els carrers Buenos Aires i Urgell. Aquest és un dels resultats a què s’ha arribat arran de la campanya arqueològica que ha completat l’ajuntament sota la coordinació del Museu Comarcal de l’Urgell.

Els treballs durant aquesta campanya han permès abastar tota l’extensió del fons del pou i han documentat la bretxa al seu interior per refugiar els veïns durant la guerra. Així mateix, ha posat al descobert una estructura adossada a la paret que hauria pogut sostenir un pis de fusta per al gel, així com una canalització per evacuar-ne aigües en moments de desglaç. També s’han recuperat monedes, fragments de lloses i peces de ceràmica.

Una obertura al pou el feia comunicar amb passadissos als carrers Buenos Aires i Urgell

L’actuació, amb un pressupost d’11.095 euros, ha rebut el suport de l’empresa Iltirta, juntament amb dos peons contractats per part del consistori.

Ara l’ajuntament es planteja construir una plataforma a la base del pou, que és visitable des del mes de maig passat, per tal de facilitar que els veïns vegin de prop aquestes troballes.

tracking