SEGRE

energia

Endesa millora el servei a les Garrigues, el Pla d'Urgell i el Segrià amb la reforma d'una línia

L'actuació, que ha suposat una inversió de 21.000 euros, beneficia la qualitat del subministrament elèctric a quatre municipis

Els treballs en un punt de la línia

Endesa millora el servei a les Garrigues, el Pla d'Urgell i el Segrià amb la reforma d'una líniaEndesa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Endesa ha finalitzat recentment la reforma d’una línia de mitjana tensió dins el terme municipal de Juneda i les Borges Blanques per tal de millorar el servei a aquests municipis de la comarca de les Garrigues, així com al de Puigverd de Lleida (Segrià) i Torregrossa (el Pla d’Urgell).

La companyia ha substituït els aïlladors i folrat el cablejat per tal de protegir l’avifauna a 15 torres, i ha canviat les creuetes a altres 12. Aquesta actuació ha suposat una inversió de 21.000 euros aportats íntegrament per Endesa.

La línia intervinguda, de 28 quilòmetres, surt de la subestació de Juneda, al municipi de qui pren el nom, i dóna servei a les quatre localitats esmentades. Les tasques han consistit a substituir, a 15 torres, els aïlladors de vidre per uns nous de polimèrics que estan fabricats a partir d’un compost a base de fibra de vidre i silicona i que aporten significatius avantatges respecte dels anteriors. En concret, tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps; o el vandalisme, com els trets dels caçadors.

tracking