SEGRE

administracions

Els Mossos entren a l'ajuntament d'Almacelles després de denunciar ICV contractes il·legals

La Fiscalia investiga la suposada elecció 'a dit' de 38 persones des del 2004

Mossos dipositant documentació en un vehicle a la sortida de l'ajuntament d'Almacelles.

Els Mossos entren a l'ajuntament d'Almacelles després de denunciar ICV contractes il·legalsItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra van entrar ahir a l'ajuntament d'Almacelles per recollir informació sobre 38 contractes laborals, alguns dels quals firmats el 2004, arran d'una denúncia interposada per la regidora d'Almacelles Lliure (ICV), Laia Martí, davant de la Fiscalia el desembre de l'any passat. L'acció, en la qual van participar diversos agents de la Unitat Territorial d'Investigació (UTI), va començar minuts abans de les deu del matí i es va allargar fins a passades les sis de la tarda. Es van emportar expedients i van fer còpies de discos durs, entre altra documentació. La Fiscalia estudiarà ara tota la informació recollida per determinar si troba indicis de delictes de prevaricació i nomenaments il·legals en el marc de la investigació penal 85/15 i, en conseqüència, presenta querella al jutjat.

Contractació temporal

Pel que sembla, es tracta la contractació de personal temporal per la via d'urgència. La llei preveu aquests contractes sense necessitat de convocar concurs si estan justificats per un excés de treball, són de caràcter temporal (amb durada determinada) i el secretari i l'interventor municipals donen el vistiplau. Segons la denúncia, es tractaria de persones contractades a dit i els llocs de treball s'han eternitzat. Afectaria personal fants i d'organismes com la residència d'ancians o el patronat d'esports. L'alcalde, Josep Ramon Ibarz, que no estava a Almacelles ahir al matí, va afir afirmar que “tenim la consciència tranquil·la perquè creiem que els procediments que hem fet són els correctes”. Així mateix, va criticar l'edil d'ICV perquè “vol guanyar als tribunals el que no ha guanyat a les urnes”.

Per la seua part, Laia Martí va dir que “l'equip de govern no ens facilita la informació que demanem i per això he acudit a la justícia”.

tracking