SEGRE

ferrocarril

El Parlament s''oblida' de Lleida al reclamar a Foment millores en la línia de Manresa

Unanimitat per exigir obres i més celeritat, però només entre la capital del Bages i Barcelona

La reunió de la taula del Corredor Mediterrani

El Parlament s''oblida' de Lleida al reclamar a Foment millores en la línia de ManresaTOS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament va exigir aquest dimecres al ministeri de Foment millores en la línia ferroviària de Manresa, però ho va fer a través d’una moció que es refereix únicament al tram comprès entre la capital del Bages i Barcelona. El text, presentat per Junts pel Sí (JxSí) i aprovat per unanimitat en la comissió de Territori,

no esmenta les comarques lleidatanes.

Diputats de JxSí van argumentar després de la sessió que es tractava d’una reivindicació “territorial” sorgida des de la Catalunya Central i van afegir que, el juliol passat, una altra iniciativa parlamentària va demanar el traspàs a la Generalitat d’aquesta infraestructura en el tram entre Lleida i Manresa. La moció aprovada ahir insta la Generalitat a reclamar a Foment “reformes a l’estació de Manresa” i “que es presenti una proposta de serveis ferroviaris entre Manresa i Barcelona que redueixi el temps de viatge per sota d’una hora”. En l’exposició de motius, al·ludeix només a la petició de millores per part de la “societat de Manresa i del Bages”. No hi va haver esmenes al text original en la comissió, on hi ha dos diputats per Lleida: Violant Cervera, de Junts pel Sí; i Javier Rivas, de C’s i secretari de la comissió.

Cervera va explicar que va incorporar la petició de traspassar la línia a la Generalitat entre Lleida i Manresa en una proposta de resolució sobre els preus dels trens Avant aprovada el passat 6 de juliol, i va recordar que aquesta reclamació està d’acord amb la postura del Govern, que demana el traspàs de tot el sistema ferroviari a Catalunya. Per la seua part, el diputat per Lleida de JxSí i alcalde de Mollerussa, Marc Solsona (PDECat), que ha reivindicat durant anys millores en la línia de Manresa, va afirmar que la moció aprovada ahir “no és incompatible amb la proposta que lidera Lleida, que passa per reclamar el traspàs a la Generalitat d’aquesta línia com a primer pas per millorar-la”.

tracking