SEGRE

INVESTIGACIÓ

Empleats de l'ajuntament, contra ICV per la denúncia a Almacelles

Fiscalia citarà a declarar l’interventor i el secretari i avala l’actuació dels Mossos d’Esquadra dimarts || La denunciant diu que rep insults i tiren ous a casa seua

La regidora Laia Martí adreçant-se als manifestants.

La regidora Laia Martí adreçant-se als manifestants.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tensió es palpava ahir al migdia a la plaça de la Vila d’Almacelles. Després de fer-se pública dimarts la investigació judicial per les suposades irregularitats en la contractació de personal a l’ajuntament arran d’una denúncia de la regidora d’Almacelles Lliure (ICV), Laia Martí, fet que va suposar l’entrada al consistori dels Mossos d’Esquadra per recollir informació sobre 38 contractes, mig centenar de veïns, la majoria d’ells empleats de qui investigaran expedients, es van manifestar ahir contra Almacelles Lliure sota una pancarta que resava “Prou ICV!!! Deixeu els treballadors en pau”. Una protesta que va coincidir amb la convocatòria de premsa de Martí per explicar la denúncia a Fiscalia. Alguns d’ells van interrompre la roda de premsa i li van demanar explicacions. “Per què no estem tots a la llista?” o “per què no s’ha denunciat tots els laborals” eren alguns dels cartells que li van mostrar mentre la interpel·laven. Laia Martí va explicar que “no és una denúncia contra vosaltres. Hem detectat irregularitats i volem que s’investigui si se segueixen els procediments legals en la contractació”. Suposadament són contractacions a dit. En canvi, l’ajuntament va emetre ahir un comunicat en el qual assegura que “el 2005 es va fer una oferta d’ocupació pública, amb diverses places per regularitzar personal laboral a funcionari, i l’any 2015 es van iniciar els tràmits per tornar a tirar endavant una nova oferta pública d’ocupació, si bé es va retardar per al 2017 –actualment està en tràmit– al haver-hi canvis a la secretaria de l’ajuntament. D’aquesta manera s’ha anat regularitzant, i la voluntat és continuar fent-ho, tot aquest personal, tal com marca la llei i de la manera més oberta i plural possible”.

Per la seua banda, la Fiscalia citarà a declarar l’interventor i el secretari municipals. Investiga si hi ha indicis dels delictes de prevaricació i nomenaments il·legals. El Ministeri Fiscal va avalar ahir l’actuació dels Mossos d’Esquadra després de denunciar el consistori que s’havien excedit.

Martí va denunciar ahir davant de la Policia Local que desconeguts van llançar ous contra casa seua i que havia rebut insults a través de les xarxes socials.

tracking