SEGRE

MOBILITAT TRANSPORT PÚBLIC

La Segarra multiplica per 12 les connexions amb bus i taxi

Les que comuniquen els pobles de la comarca i amb l’Urgell i Lleida || Entre finals d’any i inicis del 2017, segons el Govern

La presentació ahir del pla de mobilitat de la comarca.

La presentació ahir del pla de mobilitat de la comarca.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les freqüències d’autocars i taxis amb rutes de transport a la demanda que comuniquen els pobles de la Segarra i uneixen aquesta comarca amb l’Urgell i amb Lleida es dispararan entre finals d’aquest any i principis del 2017. Passaran de 1.555 anuals a 16.270, segons va explicar ahir a Cervera el director general de Transports, Pere Padrosa.

En la presentació davant d’alcaldes del pla de mobilitat per a la comarca, va explicar que aquest augment de freqüències anirà acompanyat de preus molt assequibles: el bitllet per viatjar als límits de la Segarra i a poblacions de l’Urgell costarà un euro, i el transport a Lleida costarà 1,5 euros. Per la seua banda, el responsable de Transports a Lleida, Josep Condal, va afegir que, a partir del 2018, està prevista la targeta d’integració tarifària fins a Barcelona.

A la millora del transport per carretera, s’hi suma l’augment previst en trens de Lleida a Cervera

La proposta preveu quatre expedicions diàries d’autocars des de Guissona a Lleida i tres en sentit contrari, davant dels dos viatges d’anada i tornada actuals. També augmenta els trajectes de Guissona a Barcelona, que passarien de tres a quatre. Tot plegat s’ha aconseguit amb la integració tarifària de l’operadora, la companyia Hispano Igualadina. Padrosa va recordar que aquest fet se sumaria a l’augment previst de les freqüències de tren entre Lleida i Cervera, que han de passar de sis a nou, i va explicar que s’ultima la negociació per augmentar les freqüències amb Sant Guim de Freixenet, que passarien de tres a sis (vegeu la pàgina 14).

El cost d’implementar el pla al cent per cent, amb les línies de busos i les rutes de taxis a la demanda a ple rendiment, suposaria 480.149 euros.

En aquest sentit, la Generalitat preveu una aportació anual de cent mil euros, mentre que les operadores amb línies regulars d’autocars assumeixen la resta dels costos al seu propi risc.

Així mateix, les vint línies de transport escolar s’aprofiten també per traslladar viatgers durant tot l’any a través d’un servei a la demanda. A tot això, s’afegeixen els taxis per al transport a la demanda.

tracking