SEGRE

medi ambient

Lleida, la demarcació que menys emissions de CO2 emet

El sector més emissor a Catalunya és el del processament de l’energia, tot i que a Ponent està força igualat amb l’agrícola

Vista aèria d'un polígon industrial de Lleida.

Lleida, la demarcació que menys emissions de CO2 emetÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha publicat per primer cop les dades d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) a Catalunya desagregades per demarcacions. Els inventaris estan elaborats a partir del format establert pel Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic a les seves guies.

Així, durant el 2014, Catalunya va emetre 43.690 milions de tones de CO2. Per demarcacions, la que més va produir és la de Barcelona, un 57,3% del total; seguida per Tarragona ,un 22,1%; Girona, un 10,3%; i Lleida, un 10,2%. En general, les activitats que van generar més emissions són les relacionades amb el processament de l’energia, tret de la demarcació de Lleida, on van quedar força igualades amb les provinents del sector agrícola.

El càlcul s’ha realitzat a partir de les dades facilitades pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient corresponents als anys 2005, 2010, 2011, 2012, 2013 i 2014 –el darrer any amb dades disponibles– per a cada demarcació i per al conjunt de Catalunya.

Infografia 1. Emissions de CO2 a Catalunya

tracking