SEGRE

POLÈMICA DENÚNCIA

Madrid i Toledo prohibeixen xarrades de Pàmies

La conferència d’ahir en la Setmana de la Ciència de San Fernando de Henares va ser vetada per la Comunitat de Madrid, el PP i el PSOE i la va impartir en un restaurant

Josep Pàmies, ahir durant la xarrada a San Fernando de Henares.

Josep Pàmies, ahir durant la xarrada a San Fernando de Henares.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comunitat de Madrid, l’ajuntament de Toledo i formacions com PP i PSOE han vetat sengles conferències que l’horticultor de Balaguer Josep Pàmies havia d’impartir ahir i dimarts, respectivament, a San Fernando de Henares i Toledo. Les dos xarrades, sota el títol Com recuperar la salut amb plantes medicinals i teràpies de baix cost es van poder celebrar finalment en un restaurant i l’Escola d’Hostaleria de la capital de Castella-la Manxa.

“És un problema molt habitual quan imparteixo conferències per Espanya. Si n’he fet unes vuitanta, en unes vint he tingut problemes”, va assegurar ahir a la tarda Josep Pàmies a aquest diari. La d’ahir a San Fernando estava prevista dins de la Setmana de la Ciència i havia de celebrar-se al centre cultural municipal Gabriel Celaya. A la localitat governa San Fernando de Henares Sí Puedes (Podem). “L’ajuntament ha al·legat pressions de la Comunitat de Madrid, coorganitzadora de la Setmana de la Ciència, i de PP i PSOE”, va assegurar Pàmies, que va afegir que “hi ha un grup d’uns 45 científics que impulsen que es vetin totes les meues conferències”. La xarrada d’ahir es va celebrar finalment en un restaurant després que l’horticultor lleidatà rebés disculpes per part de l’alcaldessa, Cati Rodríguez. Per la seua banda, el conseller de Cultura també va participar en la conferència.

A penes un dia abans, va succeir el mateix a Toledo. Finalment, aproximadament 250 persones van omplir la sala de conferències que va cedir l’Escola d’Hostaleria de la ciutat en un acte organitzat per InterAcción, que va denunciar pressions del consistori, governat pel PSOE. Altres localitats que han vetat les seues conferències en espais públics són Alacant, Màlaga, Torremolinos i Archena (Múrcia).

tracking