SEGRE

meteorologia

Predicció per a la pròxima setmana: Pluja general i molt abundant

Es podran acumular localment quantitats de més de 100 mm en 24 hores

Mapa de predicció per a diumenge

Predicció per a la pròxima setmana: Pluja general i molt abundantMeteocat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha avançat aquest divendres l’arribada d’una pertorbació procedent de l’Atlàntic, juntament amb una zona de baixes pressions a la Península Ibèrica, donarà lloc a un important canvi meteorològic en forma de pluja, vent i onatge.

Segons explica el SMC, la primera part de l’episodi de pluja es preveu entre dilluns i dimarts, quan la pluja afectarà de manera general a tot Catalunya. La cota de neu es mantindrà força alta, al voltant dels 2000 metres aproximadament. A banda, el vent de component sud bufarà moderat i alterarà l’estat de la mar. Entre dilluns i dimarts es podran enregistrar quantitats de més de 100 mm en 24 hores al vessant sud del Pirineu i del Prepirineu, sobretot al sector occidental.

La segona part de l’episodi, entre dimecres i dijous, vindrà marcat per una depressió en superfície que impulsarà vent de component marítim i donarà lloc a una altra tongada de precipitacions generals. De nou es podran acumular quantitats molt importants de pluja, tot i que els valors més destacats se centraran a punts del litoral i del prelitoral. La cota de neu baixarà progressivament i arribarà a situar-se als 1500 metres a l’interior. El vent bufarà entre moderat i fort de component est i alterarà notablement l’estat de la mar.

A partir de divendres les precipitacions aniran a menys i es preveu una baixada de la temperatura, amb valors que quedaran lleugerament per sota de la mitjana per l’època de l’any.

Més informació sobre la predicció meteorològica

tracking