SEGRE

EQUIPAMENTS SERVEIS

Artesa de Segre treu a concurs la gestió de l’Espai Transmissor de Seró

Al cap de tres anys d’obrir al públic, per dinamitzar l’espai i fomentar més activitats

Les esteles funeràries que es mostren a l’espai de Seró.

Les esteles funeràries que es mostren a l’espai de Seró.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Artesa de Segre ha tret a concurs la gestió de l’Espai Transmissor de Seró tres anys després que el centre obrís al públic. El contracte tindrà una durada d’un any prorrogable a quatre i el pressupost ascendeix a 16.500 euros a l’any. L’alcalde d’Artesa de Segre, Domènec Sabanés, va apuntar que els tres primers anys el centre ha estat gestionat per l’ajuntament, “una situació que pretenem canviar amb aquest contracte per dinamitzar molt més l’espai i aconseguir la màxima difusió”.

L’objectiu del consistori és coordinar les visites guiades al centre, augmentar la difusió i la gestió, així com activitats complementàries durant l’atenció al públic. “En certa manera, volem que els nous gestors elaborin un catàleg d’eines de difusió de les activitats que s’ofereixen al centre amb les noves tecnologies”, va dir.

A més també es contempla una proposta de visites guiades en diferents idiomes i la promoció en certàmens i fires especialitzades.

Així mateix, va apuntar que tots els interessats poden presentar la seua proposta fins a principis de gener. En aquest sentit, Sabanés no va descartar que les persones que fins ara han gestionat el centre optin al nou contracte.

L’Espai Transmissor de Seró acull les restes arqueològiques d’un monument funerari descobertes el 2007 arran dels treballs de construcció del canal Segarra-Garrigues. La troballa, d’alt valor històric, té uns 5.000 anys d’antiguitat i consta d’un conjunt d’esteles decorades de grans dimensions.

L’edifici va guanyar el premi FAD d’arquitectura el 2013 i va ser una de les tres obres escollides per representar Catalunya en la catorzena Biennal d’Arquitectura de Venècia de l’any 2014.

tracking