SEGRE

FAUNA CAÇA IL·LEGAL

Els Rurals desmantellen una xarxa de caça furtiva a Lleida amb guia local

Un col·laborador de la zona que els va ajudar a arribar fins al lloc, a Alt Àneu

El material decomissat al lloc de la intervenció.

El material decomissat al lloc de la intervenció.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Agents Rurals han desmantellat part d’una trama de caça furtiva que operava al Pirineu de Lleida i que, segons han pogut confirmar en l’última operació, comptava amb el suport logístic d’un guia local. Efectius dels Rurals van interceptar dissabte passat un furtiu, veí de Madrid, a l’Alt Àneu (a la zona de la reserva de caça Alt Pallars) després de ser testimonis de com disparava i matava diversos exemplars d’isard acompanyat d’un guia local. El furtiu havia utilitzat per caçar els isards un rifle de calibre mitjà amb silenciador, que és una arma prohibida. Els agents van denunciar el furtiu i el seu acompanyant per infraccions en caça, reglament d’armes i qüestions de seguretat ciutadana i també van aixecar acta al guia de la zona.

En total es van decomissar quatre caps d’isard (dos dels quals considerats medalla de plata i una medalla de bronze) per la qual cosa l’infractor haurà d’indemnitzar la Generalitat amb una quantitat superior a la mitjana. També van decomissar el material utilitzat com una mira telescòpica, prismàtics i munició. Segons algunes fonts, els ajuntaments poden ingressar per la subhasta de la caça d’un isard fins a 3.000 euros. El denunciat, J. J. D. C., tenia antecedents a la zona ja que va ser expedientat pels Mossos el maig de l’any passat dins de l’àrea privada de caça de Tírvia sense autorització. També havia abatut diversos exemplars d’isard i llavors va pagar la sanció.

Un dispositiu de vigilància que ha acabat amb sis denúncies? El dispositiu de vigilància sobre la xarxa de caçadors furtius ha comportat la denúncia aquest darrer any i mig de fins a sis caçadors, tres dels quals procedents de Madrid, que haurien acabat amb la vida d’onze isards. Els Rurals temen que el nombre d’animals abatuts sense autorització sigui elevat atesa la freqüència amb la qual s’han detectat furtius últimament. El caçador denunciat dissabte formaria part d’una xarxa que opera a tot l’Estat, també en altres àrees de caça a Catalunya, i comptaria amb col·laboració de gent del territori.

tracking