SEGRE

SANITAT INFRACCIONS

L'Hospital de la Seu acomiada una auxiliar per falsificar receptes

Les prescrivia per al seu consum i va ser descoberta pel Servei Català de la Salut || El centre aplica una mesura disciplinària i descarta demanar més responsabilitat

Imatge d’arxiu del Sant Hospital de la Seu d’Urgell.

Imatge d’arxiu del Sant Hospital de la Seu d’Urgell.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell ha acomiadat una treballadora del centre per haver falsificat receptes de medicaments. Es tracta de M.C., veïna de l’Alt Urgell que feia ja diversos anys que treballava com a auxiliar d’infermeria de diferents especialitats al centre de salut de la capital de la comarca.

Fonts properes a aquest cas van explicar ahir que el 26 de juliol passat el Servei Català de la Salut-Farmàcia Lleida-Alt Pirineu va notificar a la subdirecció general d’Avaluació i Inspecció Sanitàries i Farmacèutiques (dependent de la direcció general d’Ordenació Professional i Regulació Sanitàries del departament de Salut) “una presumpta irregularitat” al detectar la “utilització il·legítima” de receptes de medicaments, així com una “possible suplantació de la identitat de facultatius de la Fundació Sant Hospital” en l’emissió de les receptes. Davant d’aquestes acusacions, l’auxiliar d’infermeria va reconèixer els fets i va acceptar la mesura disciplinària, segons expliquen les mateixes fonts. Les receptes es van expedir al seu nom.

L’auxiliar d’infermeria admet els fets i el seu cessament com a mesura disciplinària de l’hospital

Al concloure la investigació, el 4 d’octubre passat, el Servei Català de la Salut (SCS) va remetre a la Fundació Sant Hospital una còpia de l’informe que va dur a terme l’organisme competent. Les mateixes fonts van informar també que la treballadora de la institució “ha reconegut la prescripció de les receptes a títol personal”.

Atesa la gravetat dels fets, la Fundació Sant Hospital va incoar el corresponent expedient disciplinari a l’auxiliar d’infermeria, que ha acabat amb l’aplicació d’un acomiadament disciplinari tal com estableix el conveni col·lectiu dels treballadors del centre mèdic.

A banda de l’acomiadament, que s’ha fet efectiu a començaments d’aquest mes de novembre, el centre mèdic no preveu prendre cap altra mesura contra l’ara ja extreballadora. L’alcalde de la Seu d’Urgell i alhora president del Patronat de la Fundació Sant Hospital de la Seu, Albert Batalla, va declinar ahir fer cap tipus de declaració sobre aquests fets. Pel que sembla, la investigació podria haver-se iniciat quan es va sospitar, per part del Servei Català de la Salut-Farmàcia Lleida-Alt Pirineu, del gran nombre de receptes d’ansiolítics o tranquil·litzants que utilitzava i en les quals constava la identitat de l’auxiliar d’infermeria ara expedientada i acomiadada. L’auxiliar era la destinatària de les receptes i hauria justificat que les utilitzava per tractar-se d’una malaltia.

Fonts properes al cas van explicar també que els metges de l’hospital a qui l’auxiliar d’infermeria va suplantar la identitat han descartat presentar una denúncia a títol personal. Malgrat tot, els fets pels quals s’ha acomiadat l’auxiliar podrien ser constitutius d’un delicte de falsificació o falsedat. L’hospital compta amb uns 180 treballadors.

tracking