SEGRE

TERRITORI TECNOLOGIA

El Pont de Suert estrena fibra òptica i espera desplegar-la a tota la comarca

Plantegen aprofitar la infraestructura d’Endesa a les centrals del Pirineu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde del Pont de Suert, José Antonio Troguet, va avançar ahir que la companyia Telefónica ja posa en servei la fibra òptica d’internet per sectors a tota la capital excepte al centre històric, on es preveu desplegar tant aquest sistema com la telefonia 4G durant el 2017.

En qüestió de setmanes, va afegir l’alcalde, es desplegarà tota la fase prevista per aquest any, la qual cosa implica un avanç en les connexions i la ruptura de la fractura digital que mantenia fins ara la comarca.

Precisament, el Pont estrenarà aquest sistema mentre es busquen alternatives per estendre la fibra òptica a la resta de municipis i nuclis de l’Alta Ribagorça.

Una de les possibilitats que han cobrat més pes els últims mesos és la d’aprofitar la infraestructura que la companyia Endesa ja té desplegada per a la connexió de les centrals hidroelèctriques a la comarca i estendre la tecnologia tant a la Vall de Boí com a Vilaller i els nuclis habitats que depenen dels tres municipis. Aquest projecte requereix un acord entre la companyia i els consistoris que, en aquest cas, estarien representats per la Federació d’Associacions i Municipis amb Centrals Hidroelèctriques i Embassaments.

Aquesta possibilitat, de fet, es podria plantejar per al conjunt del Pirineu, on es porten a terme diversos projectes simultanis de connexió amb fibra òptica.

Fonts de la Federació de Municipis amb Centrals Hidràuliques van confirmar ahir dissabte que el projecte es troba en fase d’estudi i que s’han iniciat contactes previs a una negociació, en la qual s’implicaria tant la companyia elèctrica com amb Red Eléctrica de España.

La base d’aquest acord és que les centrals hidroelèctriques i les preses d’Endesa al Pirineu ja disposen actualment d’aquesta tecnologia, que ara es plantejarien aprofitar els ajuntaments.

tracking