SEGRE

CARRETERES MOBILITZACIONS

Segon tall de la via N-240 en un mes per exigir la millora de la seguretat

La plataforma reclama ampliar-la a 4 carrils i ERC veu millor opció alliberar l’AP-2

La concentració es va fer ahir a l’altura del quilòmetre 71, al costat de Masia Salat, i va reunir més de 200 persones que van tallar el trànsit.

La concentració es va fer ahir a l’altura del quilòmetre 71, al costat de Masia Salat, i va reunir més de 200 persones que van tallar el trànsit.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Més de 200 persones van tornar a tallar ahir l’N-240 per segona vegada en un mes per exigir solucions urgents a l’alta sinistralitat. La plataforma Prou Morts a l’N-240, que agrupa quinze ajuntaments i la Cambra de Comerç, exigeix a Foment ampliar la carretera a quatre carrils, però ERC veu necessari prioritzar l’alliberament de l’AP-2.

La plataforma Prou Morts a l’N-240 va tornar a sortir ahir a aquesta carretera, per segona vegada en un mes, per tallar el trànsit durant 40 minuts a l’altura de la Masia Salat, amb l’objectiu d’exigir de nou una solució urgent a l’alta sinistralitat d’aquesta carretera, que s’ha cobrat 28 morts en set anys. Més de 200 persones es van concentrar en aquest punt i van recordar també la jove morta fa poc més d’un mes a escassos quilòmetres. “Passo quatre vegades al dia per aquesta carretera i és impossible conduir amb seguretat perquè el volum de camions que passen la fa impracticable i quan hi ha boira és encara més perillós. Cada dos dies tens un ensurt”, va explicar Jordi Pifarré, de les Borges. “Volem fer arribar a Madrid el missatge que fa falta fer d’una vegada el projecte del desdoblament entre Lleida i Montblanc i executar com més aviat millor almenys la duplicació de la via de Lleida a les Borges. Estem esperant els nomenaments a Foment per concretar una reunió i veure si es compleixen els compromisos adquirits de tenir a punt el projecte aquest any i iniciar obres el 2017”, va afirmar Enric Mir, alcalde de les Borges i portaveu de la plataforma. Davant de les discrepàncies expressades per ERC i altres col·lectius, Mir va plantejar la necessitat d’unitat. Així, va assenyalar que la solució definitiva l’han de donar els tècnics, però va indicar que la prioritat del territori és la plantejada per la Generalitat de duplicació de la via (mantenir el mateix traçat, amb dos carrils per sentit i una mitjana), ja que és “més factible i efectiva”. En nom dels republicans, el senador i exalcalde de les Borges Miquel Àngel Estradé va insistir que “creiem que la solució més ràpida, efectiva i eficient és alliberar el peatge de l’AP-2 i ens agradaria que no s’hi renunciés”, ja que un desdoblament podria allargar-se “6 o 7 anys”. No obstant, Estradé va treure ferro a la polèmica i va recordar que l’objectiu final de tots és donar més seguretat a la carretera i que només discrepen en la “tàctica” a seguir. La mobilització es repetirà una vegada al mes mentre no hi hagi solució. Ahir, Carlos Soria, pare de Marta, l’última víctima mortal a l’N-240, va afirmar en declaracions a La Sexta que “volem lluitar perquè la meua filla sigui l’última víctima” i va considerar la seua mort “un assassinat” en mans de “kamikazes que anaven a 160 o 180 km/h”.

Reducció de les víctimes mortals a les carreteres El 2016 han mort a les carreteres catalanes 131 persones, gairebé un 16% menys que en el mateix període de l’any passat, va afirmar ahir el conseller d’Interior, Jordi Jané, durant un acte a Barcelona per commemorar el Dia Mundial en Record de les Víctimes d’Accident de Trànsit. Jané va assenyalar que, malgrat la millora, les xifres no són positives i va alertar que les distraccions al volant, com l’ús del mòbil, continuen sent la “primera causa dels sinistres”. A les carreteres de Lleida, el descens dels accidents mortals és encara més gran. Aquest any han mort un total de 27 persones a les carreteres de la demarcació, un 37% menys que l’any passat en aquestes mateixes dates. De totes maneres, encara es registren cinc víctimes al dia entre ferits i morts.

La concentració es va fer ahir a l’altura del quilòmetre 71, al costat de Masia Salat, i va reunir més de 200 persones que van tallar el trànsit.

La concentració es va fer ahir a l’altura del quilòmetre 71, al costat de Masia Salat, i va reunir més de 200 persones que van tallar el trànsit.

tracking