SEGRE

MUNICIPIS TURISME

Fraga potencia el turisme i amplia l’oficina municipal

Estrena el centre de recepció de visitants a l’Institut Musical

La inauguració de l’Oficina de Turisme de Fraga.

La inauguració de l’Oficina de Turisme de Fraga.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Fraga va inaugurar diumenge la nova Oficina de Turisme a la planta baixa de l’Institut Musical, amb la qual preveu potenciar l’oferta i els serveis turístics de la ciutat, que actualment visiten entre 4.000 i 5.000 turistes a l’any. La majoria basen la visita en el nucli antic de la capital del Baix Cinca. La nova oficina està centrada en el riu Cinca com a fil conductor de tota la visita sota el lema “Vine i deixa’t portar”, que també incideix en Vila Fortunatus, el descens en piragües o els paisatges dels Monegres.

L’oficina oferirà la possibilitat de seguir una visita guiada per la ciutat o rebre consells per a la planificació d’un passeig per Fraga. En una segona fase del projecte, s’incorporarà la torrassa d’entrada a la plaça del Carbó, que es convertirà en un mirador.

En un altre ordre de coses, el consistori ha portat a terme una actuació d’urgència a l’edifici del mateix Institut Musical (inaugurat recentment), davant de la proliferació de la colònia de coloms que, a banda de causar una mala imatge al centre històric, són un perill per als més de quatre-cents alumnes que reben classes a l’edifici a causa de l’acumulació d’excrements a la via.

Segons l’alcalde, Miguel Luis Lapeña, s’ha optat per un nou sistema que consisteix a col·locar més de cent metres lineals d’una mena de cordó al voltant de l’edifici amb base de silicona del qual sobresurten uns agafadors on es queden enganxades les aus, que a continuació són capturades. L’esmentada actuació ha costat més de 4.000 euros i ha comportat la neteja de la façana de l’immoble, prèviament. A més, el Govern d’Aragó ha autoritzat la presència d’una parella de falcons en edificis municipals per a la lluita contra aquesta plaga.

La inauguració de l’Oficina de Turisme de Fraga.

La inauguració de l’Oficina de Turisme de Fraga.

tracking