SEGRE

meteorologia

Alerten de pluges intenses a partir de la tarda

El vent bufarà amb força a les cotes altes del Pirineu

Imatge del radar del Meteocat a les 13 hores.

Alerten de pluges intenses a partir de la tardaMeteocat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil de la Generalitat manté aquest dimecres en prealerta el pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya, l'Inuncat, per la possibilitat d’incidències localment importants per acumulacions d’aigua i creixement de rius i rieres per les precipitacions intenses i abundants previstes pel Servei Meteorològic de Catalunya.

Segons l’última actualització de l’SMC es manté la possibilitat de pluges abundants i intenses a molts punts del territori, sobretot a partir de la tarda i anant de sud a nord i d’oest a est.

Pel que fa a les tempestes fortes i a la pluja intensa, ha augmentat la probabilitat a tot el prelitoral de sud a nord per a aquest dimecres. No es descarten afectacions al litoral ni a les comarques de Lleida en funció de l’evolució de les tempestes que ja han entrat per les comarques del sud de Ponent i les Terres de l’Ebre. Protecció Civil recomana estar atent a l’evolució dels xàfecs i dels possibles nuclis intensos estàtics que puguin causar incidències sobretot per acumulacions d’aigua localment en zones urbanes i també pel creixement de rius i rieres de forma sobtada.

Pel que fa a l’acumulació d’aigua, a les comarques del Pirineu la probabilitat ha disminuït pel dia d’avui segons l’última actualització de l’SMC però es manté la possibilitat de registres significatius que s’afegiran als dels últims dies. També es poden produir acumulacions importants a tot el prelitoral i comarques de l’interior. Protecció Civil recomana estar atents als cabals dels rius a les capçaleres de les dues Nogueres (Noguera Pallares i Noguera Ribagorçana) i en general a tot el Pirineu i a l’interior.

D'altra banda, el vent bufarà de component sud i est. Al Pirineu i Prepirineu el llindar d’avís se superarà a les cotes més altes.

tracking