SEGRE

estadística

La Val d'Aran, l'Alta Ribagorça i el Jussà, les comarques amb més població estacional

Alpicat, el municipi en què el 2015 hi ha haver més sortides de residents que visites de gent no empadronada

Vista del municipi de Vielha.

La Val d'Aran, l'Alta Ribagorça i el Jussà, les comarques amb més població estacionalLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres de cada quatre comarques catalanes han tingut població estacional de signe positiu l’any 2015, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). A la demarcació de Lleida, la comarca que ha registrat més població estacional en termes relatius és la Val d'Aran, amb 3.232 persones equivalents a temps complet anual, que representen el 32,6% de la població empadronada en aquesta comarca. La segueixen el Pallars Sobirà, amb el 30,7%, i l'Alta Ribagorça, amb el 30,3%. A l’altre extrem, hi ha dos comarques amb població estacional de signe negatiu: el Pla d'Urgell (3%) i l'Urgell (-1%)

La població estacional és el saldo o la diferència entre les entrades a un municipi de persones que resideixen a un altre municipi i les sortides d’aquest municipi de la població que hi resideix, ja sigui per treballar, per estudiar, per segones residències o per vacances. Cada persona només es compta segons el nombre de dies que està present a cada municipi i, per tant, la unitat de mesura és la població equivalent a temps complet anual.

Vielha (Val d'Aran) és el municipi lleidatà on més gent de fora hi va entrar el 2015, mentre que Alpicat, al Segrià, el que va tenir més sortides de residents que visites de gent.

En cap de les comarques catalanes on la població estacional és de signe negatiu la disminució de població arriba a superar el 4% de la població empadronada.

tracking