SEGRE

INFRAESTRUCTURES OBRES

Cervera netejarà i repararà la façana de la Universitat

La pedra està molt degradada i s’hi produeixen despreniments

Imatge de la façana de la Universitat de Cervera.

Imatge de la façana de la Universitat de Cervera.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Incasòl invertirà 240.000 euros en la reparació de la façana de la Universitat que dóna al carrer Canceller Dou de Cervera a través de l’u per cent que es destina a la Cultura. Segons va explicar l’alcalde, Ramon Royes, la degradació de la pedra sorrenca del monument és una font de despreniments de pedres, en especial pel que fa a balcons i finestrals, més de trenta, que s’hauran de renovar íntegrament. També està previst dur a terme la neteja de les pedres d’aquesta façana, que té una longitud de 80 metres i tres pisos d’alçada.

Royes va explicar que es tracta d’una obra reivindicada per la Paeria des de fa anys en un edifici que és propietat de la Generalitat. L’actuació suposa donar continuïtat a les obres de recuperació d’aquest històric edifici. Ja el 2010 es van invertir 100.000 euros en la reparació de la façana principal, i en les últimes dos dècades i dins del pla director s’ha invertit en l’edifici més de 5 milions d’euros.

Més de 30 balcons i finestrals de la façana hauran de ser renovats íntegrament

Segons l’alcalde, l’obra posa en relleu aquest immoble, que en els últims anys s’ha convertit en centre de l’activitat social i cultural de Cervera. La façana de Canceller Dou està dedicada al que va ser rector de la Universitat, Ramon Llàtzer Dou i Bassols, que va ser el primer president de les Corts espanyoles elegides pels seus membres. Concretament, va ser nomenat en la sessió inaugural de les Corts, que es va celebrar a l’Isla de León el 24 de setembre del 1810, prèvia a la Constitució del 1812.

tracking