SEGRE

TRIBUNALS SANITAT

Investiguen per falsedat l’auxiliar d’infermeria acomiadada a la Seu

La Fiscalia ha obert diligències després de rebre la documentació del departament de Salut || Falsificava receptes de metges per obtenir ansiolítics i tranquil·litzants

Imatge d’arxiu del Sant Hospital de la Seu d’Urgell.

Imatge d’arxiu del Sant Hospital de la Seu d’Urgell.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia de Lleida ha obert diligències d’investigació penal contra l’auxiliar d’infermeria del Sant Hospital de la Seu que ha estat acomiadada per falsificar receptes de metges del centre sanitari per obtenir ansiolítics i tranquil·litzants, tal com va avançar aquest diari dissabte passat. Fonts judicials van explicar ahir que el departament de Salut ha remès tota la documentació del cas a la Fiscalia, que ha obert diligències d’investigació per un suposat delicte de falsedat en document oficial. Les actuacions del Ministeri Fiscal s’han iniciat després que l’Institut Català de la Salut acomiadés l’auxiliar d’infermeria, d’inicials M. C. i resident en una localitat de l’Alt Urgell.

La dona va reconèixer que havia falsificat les receptes a conseqüència d’una investigació interna que van portar a terme les autoritats sanitàries. Aquest reconeixement va portar l’Institut Català de la Salut a acomiadar la treballadora, que ara s’enfrontarà a una causa penal per la suposada comissió d’un delicte de falsedat en document oficial.

Després de ser acomiadada per falsificar receptes, l’auxiliar s’enfrontarà ara a una causa penal

La investigació contra l’auxiliar d’infermeria es va iniciar el mes de juliol passat, quan el Servei Català de la Salut-Farmàcia Lleida-Alt Pirineu va notificar a la subdirecció general d’Avaluació i Inspecció Sanitàries i Farmacèutiques “una presumpta irregularitat” al detectar la “utilització il·legítima” de receptes de medicaments, així com una “possible suplantació de la identitat de facultatius de la Fundació Sant Hospital” en l’emissió de les receptes. En el marc de la investigació interna de les autoritats sanitàries, l’auxiliar d’infermeria, quan va tenir coneixement que se li imputaven aquests fets, els va reconèixer i va acceptar la mesura disciplinària que es va adoptar. Aquesta va arribar el mes d’octubre passat, quan l’expedient incoat per l’Institut Català de la Salut es va saldar amb l’aplicació d’un acomiadament disciplinari, tal com estableix el conveni col·lectiu dels treballadors del centre mèdic.

Van sospitar per l’elevat nombre de fàrmacs al seu nom? La investigació es va iniciar al sospitar el Servei Català de la Salut-Farmàcia Lleida-Alt Pirineu del gran nombre de receptes d’ansiolítics o tranquil·litzants en les quals constava la identitat de l’auxiliar d’infermeria ara expedientada, acomiadada i penalment investigada. L’auxiliar era la destinatària de les receptes i hauria dit que les utilitzava per tractar-se d’una malaltia. Fonts pròximes al cas van explicar que els metges de l’hospital dels quals l’auxiliar d’infermeria va suplantar la identitat han descartat presentar una denúncia a títol personal contra ella. Malgrat això, aquesta circumstància no deslliurarà l’auxiliar d’enfrontar-se a una causa penal després d’obrir la Fiscalia de Lleida les corresponents diligències d’investigació per un suposat delicte de falsedat en document oficial.

tracking