SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Un incendi destrueix 4 habitatges a Gausac, inclòs un d’Àngel Ros

Uns altres cinc apartaments es van veure afectats pel sinistre en un bloc de residències turístiques || Només una família, una parella jove, va haver de ser reallotjada

Imatge de l’incendi que va destruir quatre habitatges ahir a la tarda a Gausac.

Imatge de l’incendi que va destruir quatre habitatges ahir a la tarda a Gausac.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un incendi va afectar ahir un bloc d’apartaments turístics a Gausac, a la Val d’Aran, calcinant completament quatre habitatges i assolint-ne cinc més durant les tasques d’extinció. Un dels pisos afectats és propietat de la família de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros. Es tracta de segones residències i només una família ocupava un dels pisos calcinats, encara que no era a l’interior en el moment del sinistre. Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís poc després de dos quarts de set de la tarda i nou dotacions dels Pompièrs d’Aran van acudir a la zona, en el número 20 de la carretera de Baricauba. Un dels pompièrs va patir ferides lleus a les mans durant les tasques d’extinció.

L’incendi es va originar a la teulada del bloc d’apartaments, de cinc plantes, i va calcinar les més pròximes. Per evitar la propagació als blocs limítrofs, els Pompièrs van establir un cordó de seguretat que va resultar exitós, ja que el foc es va expandir a una zona de comunicació entre el bloc afectat i el contigu, però no a aquest últim, per la qual cosa al tancament d’aquesta edició no hi havia més habitatges afectats.

S’investiguen les causes de l’incendi, en el qual un dels pompièrs va patir ferides lleus a les mans

Segons va explicar l’alcalde de Vielha, Juan Antonio Serrano, es va tallar la circulació i els accessos a la zona afectada per facilitar la tasca dels Pompièrs i evitar més incidències. Al tancament d’aquesta edició, l’incendi estava controlat i es preveia que els Pompièrs, al costat de Mossos d’Esquadra, treballessin durant la nit per donar per extingit el foc.

Segons Serrano, es desconeixen de moment les causes de l’incendi, que es va originar a la teulada del bloc de vivendes, encara que no es descarta que l’origen es trobi a la xemeneia. Serrano va demanar extremar les precaucions i les mesures de seguretat a l’hora d’utilitzar les xemeneies.

tracking