SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Investiguen si el foc en 4 cases de Gausac es va iniciar en una xemeneia

L’incendi va calcinar divendres completament els pisos, entre els quals el de l’alcalde de Lleida, i va afectar-ne cinc més || Les famílies comencen a comptabilitzar danys

Vista ahir del bloc d’habitatges afectat per l’incendi a la localitat de Gausac.

Vista ahir del bloc d’habitatges afectat per l’incendi a la localitat de Gausac.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per determinar les causes de l’incendi que divendres a la nit va calcinar quatre pisos i va afectar-ne cinc més d’un bloc de segones residències a Gausac, a la Val d’Aran, i no descarten que el sinistre s’originés en una xemeneia. Un dels apartaments calcinats és propietat de la família de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, com va avançar SEGRE ahir. Ros es va traslladar ahir fins a la zona, com la resta de les famílies afectades, per comprovar els desperfectes. L’incendi es va iniciar poc després de dos quarts de set de la tarda i es van mobilitzar nou dotacions dels Pompièrs d’Aran. El foc es va localitzar a la teulada del bloc d’apartaments, de cinc plantes, i es va estendre a un edifici annex, on va acabar cremant part de la teulada també. Les flames van destruir quatre pisos i les tasques d’extinció en van afectar cinc més.

Només un dels habitatges estava ocupat per una parella jove que, en el moment del succés, no es trobava al pis i que va haver de passar la nit a casa d’uns familiars. Els Pompièrs d’Aran van controlar l’incendi cap a les deu de la nit i va quedar extingit a la una de la matinada. Un dels pompièrs va resultar ferit de caràcter lleu al patir cremades a les mans.

Els Mossos d’Esquadra van vigilar durant la nit perquè ningú accedís als habitatges del bloc

Per la seua banda, l’alcalde de Vielha, Juan Antonio Serrano, va explicar ahir que durant el matí les famílies afectades van visitar la zona i van iniciar els tràmits per comptabilitzar els danys. Fins allà també es va traslladar l’alcalde de Lleida, ja que un dels habitatges calcinats és de la seua família. Segons Serrano, una vegada el foc es va declarar extingit, els Mossos d’Esquadra han fet tasques de vigilància durant tota la nit per evitar que ningú entrés als pisos, ja que van quedar oberts arran de l’incendi.

Serrano va assenyalar que encara es desconeixen les causes del sinistre, mentre que un portaveu dels Mossos va dir que no hi ha indicis que fos intencionat i que probablement es va originar de manera fortuïta.

D’altra banda, els Bombers de la Generalitat de Catalunya també van actuar ahir en incendis de xemeneies a les Ventoses, Preixens, Biscarri, Isona i Conca Dellà i Anglesola. Cap d’aquests va causar ferits ni evacuats i tampoc van afectar l’estructura dels habitatges.

tracking