SEGRE

SUCCESSOS TRÀNSIT

La caiguda de roques a la via causa dos accidents a la C-14 a Organyà

Un jove greu al xocar contra un arbre a Bellcaire i una dona morta a Montsó

El vehicle que va quedar bolcat ahir a la via després d’intentar esquivar una roca a la C-14 a Organyà.

El vehicle que va quedar bolcat ahir a la via després d’intentar esquivar una roca a la C-14 a Organyà.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos despreniments de roques van causar el cap de setmana dos accidents de trànsit amb menys de 24 hores de diferència al mateix punt de la C-14 al seu pas per Organyà, abans d’arribar a la zona dels túnels dels Tres Ponts. El primer es va produir divendres a la nit, sobre dos quarts d’onze, quan una roca es va desprendre de la muntanya a causa de la pluja i va impactar a la part posterior d’un vehicle que circulava per la via, just al quilòmetre 163. El conductor i únic ocupant del turisme, un jove de 22 anys i veí de Coll de Nargó, va resultar ferit i va ser traslladat a l’hospital de la Seu d’Urgell. Tanmateix, el seu estat no era greu.

Així mateix, a dos quarts de nou de la tarda d’ahir, un altre despreniment va causar un sinistre en el mateix punt quan un conductor va intentar esquivar una roca a la carretera i va bolcar. El xòfer va poder sortir del vehicle pel seu propi peu i no va patir ferides. A causa de l’accident, es va donar pas alternatiu en els dos sentits de la marxa, segons Trànsit.

D’altra banda, un veí de Térmens de 31 anys va resultar ferit greu al col·lidir de matinada contra un arbre mentre circulava per la C-53 entre Bellcaire d’Urgell i Vallfogona de Balaguer. A causa del xoc, el vehicle va quedar bolcat a la via i el SEM va traslladar el conductor a l’hospital Arnau de Vilanova. D’altra banda, una dona de 48 anys va morir en un accident de trànsit a la carretera A-1234, en el trajecte de Fraga a Montsó per Saidí, dins del terme municipal de Montsó. El sinistre es va produir a causa d’una sortida de via del vehicle, que va donar voltes de campana. Al cotxe viatjaven dos persones: el conductor, que va resultar il·lès, i la copilot, que va morir.

Per la seua part, l’alcalde d’Organyà, Celestí Vilà, va assegurar ahir que hi ha el compromís del Govern d’executar aquesta obra “com una preferència”, en el moment en què s’aprovin els nous pressupostos de la Generalitat.

El Govern va anunciar la licitació d’un altre túnel per a la tardor El departament de Territori va anunciar a l’estiu que la licitació i l’adjudicació del túnel dels Tres Ponts alternatiu de la C-14 entre Organyà i Fígols es faria aquesta tardor. Les obres costaran uns 40 milions d’euros i s’allargaran fins al 2020.

tracking