SEGRE

MUNICIPIS

Tàrrega instal·la una boca d'incendi en el centre d'un mural artístic

Sixe Paredes el va pintar el 2015 i l’acció del consistori provoca crítiques entre veïns

La boca d’incendi, al centre del mural, a l’Espai MerCAT.

La boca d’incendi, al centre del mural, a l’Espai MerCAT.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns de Tàrrega han expressat les queixes contra el consistori per la “destrucció” del mural que va crear l’artista barceloní Sixe Paredes en el marc del projecte cultural STREETRRG, que va impulsar precisament l’any 2015 el mateix ajuntament per promocionar i divulgar l’art urbà. Les queixes arriben després que l’ajuntament hagi instal·lat al mig del mural, que es pot veure en una de les parets exteriors de l’Espai MerCAT, una boca contra incendis. Els veïns critiquen el consistori per la “poca sensibilitat artística” i per “vendre a so de bombo i platerets un projecte cultural innovador de promoció de l’art urbà que després destrueixen”.

El regidor de Cultura, Raül Palacios, va reconèixer que “no ha estat la solució òptima, ni de bon tros”, però “hem fet prevaler complir amb el pla de seguretat de l’Espai MerCAT, un equipament públic amb molta concurrència de públic i d’actes”. Palacios va assegurar que abans d’instal·lar la boca contra incendis “vam informar l’autor del mural, que ho va comprendre i no hi va posar cap objecció”. El projecte STREETRRG va crear diversos murals. El primer va ser el grafiti abstracte que Sixe Paredes va plasmar en 30 metres quadrats de l’exterior de l’Espai MerCAT.

En el seu moment, Tàrrega va vendre aquest grafiti com la incorporació al seu patrimoni d’una obra d’un dels artistes amb més projecció pel que fa a art urbà. A banda de Paredes, entre els altres murals, s’ha de destacar que Josep Rodríguez Tope va recrear la imatge del músic local Ramon Carnicer en un mural de 161 m

2

al carrer Capellans i Javier Morillas Snap va realitzar un grafiti dedicat a l’escriptor Manuel de Pedrolo entre les avingudes Catalunya i Balaguer. Una altra de les accions portades a terme va ser la publicació del llibre STREETRRG. L’art urbà a Tàrrega.

tracking