SEGRE

ESQUÍ ESTACIONS

Baqueira projecta cinc quilòmetres més de pistes al sector de Beret a partir del 2017

A l’obtenir el permís d’Urbanisme per traslladar l’antic telecadira de Vista Beret, tancat des del 2014 || Projecte per ampliar el nombre d’esquiadors en aquesta zona i descongestionar altres remuntadors

Baqueira va inaugurar la temporada d’esquí el cap de setmana passat.

Baqueira va inaugurar la temporada d’esquí el cap de setmana passat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Baqueira projecta cinc noves pistes al sector de Beret que hauran de sumar 5,2 quilòmetres al seu domini esquiable a partir de l’hivern 2017-2018. Aquest projecte ha iniciat la tramitació ambiental davant de la Generalitat després que, l’estiu passat, la comissió d’Urbanisme d’Aran autoritzés un nou remuntador en aquesta zona, un telecadira de tres places que l’estació preveu habilitar traslladant les instal·lacions de l’antic Vista Beret, tancat des de l’any 2014.

Fonts de l’empresa van indicar que, una vegada obtinguin els permisos, decidiran si porten a terme les obres el pròxim estiu en funció dels resultats de la temporada d’esquí.

El projecte, actualment en informació pública, preveu cinc pistes d’entre 652 i 1.139 metres de longitud, vinculades al nou remuntador ja autoritzat i en terrenys dins de l’actual domini esquiable. La memòria ambiental apunta que, amb aquestes noves pistes, Baqueira pretén reunir més esquiadors al Pla de Beret i reduir el nombre dels que fan servir el telecadira Dera Reina.

“És el que més esquiadors transporta de tota l’estació al llarg de la temporada”, assenyala el document, que estima la inversió necessària per a les pistes en 94.200 euros, dels quals 50.000 corresponen a mesures per corregir l’impacte ambiental d’aquesta actuació.

Aquest nou projecte per a la zona de Beret arriba mentre Baqueira tramita de forma paral·lela un nou pla per desbloquejar l’expansió del seu domini esquiable al Pallars Sobirà.

Està previst que aquesta proposta de l’estació per reorganitzar remuntadors i pistes ja autoritzats a la zona de la Peülla, a Alt Àneu, se sotmeti a l’aprovació de la comissió d’Urbanisme del Pirineu abans que finalitzi l’any. Dins d’Aran, un grup d’inversors ha mantingut contactes amb l’entitat municipal descentralitzada (EMD) de Bagergue, a Naut Aran, per abordar la possibilitat d’estendre pistes i remuntadors cap a aquesta localitat.

S’hi sumen cinc quilòmetres d’itineraris senyalitzats i recorreguts per a la pràctica de l’esquí nòrdic.

tracking