SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Presó per drogar una menor per violar-la en un traster de Mollerussa

L’Audiència imposa a l’agressor una condemna de 4 anys i mig || Hi va haver “submissió química” de la víctima, de 17 anys, perquè li va posar somnífers a la beguda

Imatge dels jutjats de Lleida.

Imatge dels jutjats de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial de Lleida ha condemnat a quatre anys i mig de presó un veí de Mollerussa de 57 anys, Gonzalo V. V., per haver violat una adolescent de 17 anys després de drogar-la posant-li somnífers i cocaïna a la beguda. El tribunal considera provat que “l’acusat, amb ànim de satisfer els seus desitjos sexuals, aprofitant-se de l’estat de somnolència en el qual es trobava a conseqüència de la doxilamina (somnífer) que ell mateix li havia subministrat amb la beguda alcohòlica, la qual cosa va minvar considerablement les seues capacitats, sense que pogués resistir-se”, va agredir sexualment la víctima. Durant el judici, Fiscalia va sol·licitar per a l’acusat una condemna de set anys de presó tot i que va retirar els 10.000 euros que sol·licitava com a indemnització per a la víctima perquè la jove va renunciar a qualsevol tipus de compensació.

La violació va tenir lloc la matinada de l’11 de maig del 2013 al traster de l’acusat, que era veí de la víctima i que hores abans l’havia acompanyat a ella i uns amics a la ciutat de Lleida. L’home va negar davant del tribunal que forcés la jove i va assegurar que “van ser relacions sexuals consentides. Se’m va insinuar i no sóc de pedra, sóc un home”. També va dir que sabia que la noia era menor i que no li va posar res a la beguda. En canvi, la denunciant va relatar que “em va donar un gotet d’un licor i vaig començar a sentir-me malament i molt cansada. Quan em vaig despertar, estava nua al seu costat i no sabia què havia passat”. La noia va afegir que “de camí a casa de la meua amiga, em va dir que li sabia greu el que havia passat”. El tribunal dóna credibilitat a la víctima perquè ha estat “coherent i sincera” i “no té cap intenció de falsejar la veritat i atribuir més culpa a l’acusat del que realment ha ocorregut”. En canvi, de l’acusat afirma que “no ha aportat cap prova que pugui acreditar la seua versió”. Per tot plegat, el condemna com a autor d’un delicte d’abús sexual agreujat.

“Quan em vaig despertar, estava nua al seu costat i no sabia què havia passat”, va relatar la denunciant

Per la seua part, els Mossos d’Esquadra van trobar també restes del somnífer i de cocaïna als gots del traster.

La doxilamina, un inductor del son que van trobar a la sang de la jove? L’exploració a què va ser sotmesa la víctima a l’hospital Arnau hores després que fos violada ha estat determinant perquè la sentència fos condemnatòria ja que, segons el tribunal, són proves “de caràcter objectiu que confirmen la realitat dels fets”. Els forenses van trobar líquid seminal als genitals de la jove i restes de doxilamina (un inductor del son) a les anàlisis de sang i orina. Per als pèrits, es va produir “una submissió química”, un estat que “va aprofitar l’acusat per mantenir relacions sexuals amb la noia, sense el seu consentiment, conscient de l’estat de limitació de facultats que presentava la menor, que li impedia la capacitat de reacció”.

tracking