SEGRE

TRÀNSIT ACCIDENTS

Tallada l'N-230 tot el dia a Sopeira al bolcar un camió carregat amb metà

En un accident sense ferits, que obliga a desviar tot el trànsit per l’N-260

El camió sinistrat a l’N-230 ja posat dret i amb una capa del dipòsit greument danyada.

El camió sinistrat a l’N-230 ja posat dret i amb una capa del dipòsit greument danyada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nou accident d’un camió, que va bolcar al quilòmetre 111 de l’N-230, va tallar ahir la carretera de Vielha durant tot el dia i va obligar a donar pas alternatiu als vehicles per l’N-260. El camió portava una càrrega de metà i Protecció Civil va decidir traslladar-la a una altra cisterna, fet que va prolongar els treballs tot el dia.

L’accident d’un camió carregat amb metà a l’altura de Sopeira va obligar ahir a tallar la carretera N-230 des de les 10.00 hores fins a les 23.30 i a activar el pla especial de Protecció Civil de mercaderies perilloses Procimer. Per causes que es desconeixen, un camió cisterna carregat amb aquest gas liquat que circulava en direcció al Pont de Suert va sortir de la via i va bolcar a l’altura del quilòmetre 111 de l’N-230, en un tram situat entre Sopeira i la desviació a la població de Santorens, a Osca. A conseqüència de l’impacte, la coberta exterior que recobreix la cisterna en la qual es transportava el metà es va trencar i es va produir una fuga del líquid refrigerant que s’utilitza per mantenir el gas. Per la seua part, el conductor del camió, de 48 anys, va quedar atrapat en un primer moment a la cabina del vehicle, encara que finalment va poder sortir pel seu propi peu. Va patir ferides de diversa consideració i va ser evacuat en estat menys greu a l’hospital de Vielha.

Fins al lloc de l’accident es van desplaçar efectius de la Guàrdia Civil, així com dels bombers de Benavarri i del Pont de Suert. Per seguretat i per facilitar els treballs de retirada del camió la carretera va quedar completament tallada fins a les 23.30 hores, fet que va provocar retencions i va obligar a desviar el trànsit per l’N-260 (Eix Pirinenc) i l’A-1605 (que uneix l’N-230 amb la localitat de Graus). A les 23.30 hores els bombers van completar el transvasament de metà del camió sinistrat a una altra cisterna. L’incident va provocar també malestar entre els transportistes, obligats a fer una gran volta per anar o tornar de França. Aquest enèsim accident es produeix quan els municipis, indignats amb l’elevada sinistralitat d’aquesta via, esperen que Foment construeixi una autovia de Lleida (gairebé finalitzada fins a Almenar) a Sopeira.

La reivindicació per a la millora de l’N-230 ha estat gairebé tan reiterada com la de l’N-240 a Tarragona. Foment va reprendre divendres la construcció de l’A-27 de Valls a Montblanc i va anunciar que iniciarà el túnel del Coll de Lilla l’any vinent.

Ajuntaments i consells, indignats Ajuntaments i consells de Lleida i Osca es van mostrar ahir indignats davant el nou accident i van reclamar millores ja. L’alcalde del Pont, José Antonio Troguet, i el president del consell de la Ribagorça, Josep Lluis Farrero, van reclamar obres ja. De Lleida a Sopeira es projecta autovia i fins a la frontera amb França, carretera reformada.

tracking