SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Torrefarrera reprèn la gestió de l’aigua, privatitzada el 1999

El consistori es farà càrrec del proveïment l’1 de gener del 2017 || Després de diversos litigis amb les firmes que optaven a fer-ho

L’ajuntament de Torrefarrera gestionarà el servei d’aigua.

L’ajuntament de Torrefarrera gestionarà el servei d’aigua.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l’ajuntament de Torrefarrera va aprovar divendres la reversió definitiva de la gestió directa de l’aigua al consistori després de 17 anys en mans de l’empresa Cassa. L’esmentada reversió es farà efectiva l’1 de gener del 2017 i durant el mes vinent es retornarà tota mena de material, els instruments per fer les lectures de comptadors i el llistat de clients a l’ajuntament, segons va explicar l’alcalde, Jordi Latorre. A més, el consistori contractarà personal especialitzat perquè es faci càrrec de l’esmentat servei. D’aquesta forma, Torrefarrera s’afegeix a Puigverd d’Agramunt, Alfés, Vilagrassa i Bellpuig en l’aposta per remunicipalitzar l’aigua de boca (alguns encara ho debaten).

L’ajuntament ja va prendre la decisió d’assumir aquesta prestació a finals del 2015. Fa més de dos anys va decidir gestionar a través d’una firma externa la xarxa de sanejament i de proveïment de forma conjunta. Tanmateix, els problemes entre les dos empreses que pugnaven per aquest servei, Aqualia i Cassa (amb recursos successius contra l’elecció d’una o l’altra), van fer que el Tribunal Català de Contractes exclogués les dos del concurs i el deixés desert, la qual cosa va permetre que el consistori intervingués en l’assumpte al considerar que era un servei d’interès públic. En l’actualitat, el litigi espera la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Dimecres s’adjudicarà el primer dels dipòsits de regulació per evitar inundacions

Mentrestant, l’ajuntament de Torrefarrera ja s’ha fet càrrec de la xarxa de sanejament per a la seua remodelació atès el problema urgent que suposen les canonades de la zona baixa de la població que no absorbeixen les aigües fecals i de pluja quan hi ha precipitacions d’importància, la qual cosa provoca inundacions en soterranis, garatges i vials públics que afecten un centenar d’habitatges.

Per aquesta raó, l’ajuntament adjudicarà demà dimecres el primer dels dipòsits de retenció d’aigües pluvials que s’ubicarà a l’estació de bombatge del carrer Mossèn Cinto Verdaguer, per al qual es preveu una inversió que ronda el mig milió d’euros.

tracking