SEGRE

MEDI AMBIENT SELECTIVA

El consell del Pla furgarà en bosses de brossa per identificar els usuaris incívics

L’objectiu és descobrir els veïns que deixen els residus fora dels contenidors

El consell podria buscar els propietaris d’aquestes bosses.

El consell podria buscar els propietaris d’aquestes bosses.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell comarcal del Pla d’Urgell endurirà les mesures serioses per millorar la recollida selectiva a tota la comarca. Davant de l’elevat nombre de veïns i grans productors que opten per deixar les bosses d’escombraries fora del contenidor, l’entitat comarcal ha decidit identificar-les amb l’objectiu de posteriorment buscar-ne el propietari i informar-lo sobre el seu mal comportament que pot ser sancionat, depenent de la normativa de cada municipi.

En concret, un educador ambiental visitarà les àrees de contenidors (soterrats als pobles del Pla i de superfície a la capital) i si es troba alguna bossa que no ha estat dipositada dins del contenidor, procedirà a obrir-la per buscar possibles dades sobre el seu propietari (com podria ser un sobre). Una vegada identificat el veí incívic, l’educador ho comunicarà a l’àrea de medi ambient del consell comarcal, que serà l’encarregada de localitzar-lo i informar-lo de la infracció i les possibles repercussions de l’acció incívica. Amb aquesta mesura es vol corregir les accions que generen mala imatge al municipi i causen malestar als veïns.

Aquesta iniciativa forma part de la campanya Si no vols sumar, almenys no restis!, que va iniciar el passat dia 4 d’octubre el consell, amb el principal objectiu de reduir els residus que es dipositen erròniament als contidors. Aquest tipus d’impropis redueixen la qualitat de la recollida selectiva i incrementen els costos de gestió, que el consell vol reduir tant sí com no.

L’àrea de medi ambient del consell també destaca que a tots els municipis de la comarca hi ha un servei gratuït de recollida de residus voluminosos, deixalleries mòbils i les fixes, ubicades a Castellnou de Seana i Mollerussa.

tracking