SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

El 'tsar de Torres', ingressat al psiquiàtric, podria ser incapacitat

Va ser detingut el diumenge de la setmana passada per amenaçar amb un ganivet els Mossos després d’atrinxerar-se || Fiscalia i jutjat tramiten la incapacitació

Duaigües al balcó quan els Mossos intentaven mediar amb ell.

Duaigües al balcó quan els Mossos intentaven mediar amb ell.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

David Duaigües Martí, el veí de Torres de Segre que s’autoproclama besnét de l’últim tsar rus, Nicolau II, i que va ser detingut el diumenge 20 de novembre després d’haver intentat agredir amb un ganivet els Mossos i atrinxerar-se durant hores a casa, està ingressat per decisió judicial a la unitat de Psiquiatria de l’hospital Santa Maria de Lleida després de l’examen forense a què va ser sotmès. Així mateix, es valora la possibilitat d’incapacitar-lo, segons van informar fonts judicials, a causa del seu estat mental.

Per la seua part, la Fiscalia ha recopilat les prop de quaranta denúncies per amenaces i calúmnies de veïns i de l’ajuntament d’aquesta localitat del Segrià. El Ministeri Públic també ha reunit diversos informes psiquiàtrics sobre Duaigües que alerten de les patologies que pateix. A més, té antecedents per uns fets similars de fa uns quatre anys. L’alcalde de Torres de Segre, Joan Ramon Branzuela, va explicar ahir que, “al nostre entendre, aquest home hauria d’estar controlat i tractat perquè les amenaces contra veïns s’havien agreujat en els últims mesos”. L’ajuntament ho havia denunciat en almenys tres ocasions per amenaçar diferents funcionaris i el mateix alcalde. Moltes de les amenaces les publicava el mateix Duaigües a Facebook. Pel que sembla, també era habitual que increpés sense cap motiu altres ciutadans quan sortia al carrer.

Va ser examinat la setmana passada per forenses i hi ha informes anteriors sobre les patologies que pateix

El conegut com a tsar de Torres va ser detingut fa deu dies després d’atrinxerar-se durant hores a casa seua i després que, pel que sembla, diversos joves acudissin a casa seua per increpar-lo. Va tallar el carrer al trànsit amb dos vehicles creuats, d’una banda, i amb un remolc per l’altra. Van mediar amb ell però no va deixar d’atrinxerar-se i els Mossos d’Esquadra van decidir accedir a l’habitatge pel balcó amb l’ajuda del camió escala dels Bombers. Els va rebre ganivet en mà. Va ser detingut per un delicte d’atemptat contra l’autoritat.

El jutjat ha desestimat que sigui besnét de Nicolau II

El jutjat de Família de Lleida va desestimar el mes de maig passat la demanda de filiació que va presentar David Duaigües Martí per ser reconegut com a besnét de l’últim tsar rus, Nicolau II. “Cap semblança es veu entre la imatge actual del demandant i el tsar”, va dir el jutge en la resolució. D’altra banda, el juliol del 2014 l’Audiència Nacional el va condemnar per enaltiment del terrorisme per haver penjat a Facebook missatges en què alertava de la col·locació d’explosius a La Zarzuela. Duaigües va reconèixer en el judici que el 2012 va publicar un suposat comunicat de la banda terrorista ETA que anunciava: “Col·locat explosiu de cent quilos a Zarzuela, esclatarà a les 23 h del dia d’avui 4/1/2012. Visca ETA.” Afegia un muntatge amb imatges de la Família Reial amb explosius.

tracking