SEGRE

tribunals

Artur Segarra compareix al judici per l'assassinat a Bangkok del lleidatà David Bernat

L’acusat canvia d’opinió abans de l’inici del judici i accepta ser representat per un nou advocat d’ofici

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Artur Segarra, únic acusat per l’assassinat a Bangkok l’empresari de l’Albi (Garrigues) David Bernat, va comparèixer aquest dijous davant de la justícia tailandesa durant la primera vista del judici oral, on es van detallar les proves en contra seu.

L’acusat, que s’arrisca a ser condemnat a mort i, segons el seu assessor Worasit Piriyawiboon, tenia pensat defensar-se a si mateix, va canviar d’opinió abans de l’inici del judici i va acceptar ser representat per un nou advocat d’ofici, Jassada Piyasuwanvanit, el tercer que el representa en deu mesos.

"És la primera vegada que el lletrat pot estudiar les indagacions, pel que almenys durant la primera vista podem continuar dient que Artur es representa a si mateix", va assenyalar Worasit.

El policia Noppadol Poonsawat, un dels investigadors del cas, va ser el primer testimoni anomenat per la fiscalia per sostenir la culpabilitat del ciutadà espanyol.

Durant prop de quatre hores, l’oficial va detallar les nombroses proves que segons els oficials vinculen a Segarra amb la desaparició i assassinat del consultor espanyol.

David Bernat va desaparèixer el 20 de gener després d’arribar a la capital tailandesa la vigília procedent de l’Iran, on habitualment residia i realitzava negocis.

Deu dies més tard, les autoritats van trobar en un tram del riu Chao Phraya, que creua Bangkok, les primeres restes humanes d’un home, l’ADN del qual coincidia amb el de Bernat, abans de trobar unes altres set parts del cadàver.

Conforme al testimoni de Noppadol, la Policia compta amb imatges on s’aprecia Segarra i Bernat entrant amb moto el 20 de gener al pis que el presumpte assassí tenia llogat a Bangkok.

Les càmeres de seguretat de l’edifici van captar en almenys dos ocasions sortides nocturnes on Segarra carregava el seu vehicle amb una bossa i un paquet gran, però tornava al cap d’unes hores sense res.

No obstant això, consultat per la defensa, l’oficial va dir que les fotografies impreses als documents de la investigació eren borroses i no pot assegurar que el conductor sigui Segarra, ni determinar el contingut de les bosses que apareixen a les imatges.

L’acusat no va parar durant tot el torn per a la defensa de donar instruccions i dictar-li preguntes al seu advocat d’ofici.

Els forenses van trobar rastres de quatre medicaments diferents a les restes sense vida del lleidatà, que segons la versió aportada pel policia havien estat comprades per Segarra amb temps.

L’acusat també hauria adquirit, dies abans i durant la desaparició de Bernat, un congelador, una serra elèctrica, diversos jocs de ganivets, bosses d’escombraries, guants i cinta adhesiva, entre altres productes amb què suposadament es va perpetrar el crim, va contrastar la Policia a dos establiments de Bangkok.

La versió aportada per Noppadol apunta a més que Segarra va contractar a finals de gener un servei de mudances per traslladar alguns dels seus estris del pis llogat, ubicat en l’avinguda Branca 9, a una casa al barri de la capital de Minburi.

A la casa, la Policia va trobar una serra elèctrica, que tenia rastres de l’ADN del mort i empremtes del presumpte assassí.

També van trobar allà el congelador, encara que sense mostres de l’ADN, on, segons el Policia, cabia una persona.

Conforme a la versió policial, Segarra va segrestar a Bernat per extorsionar-lo i sostreure-li diners, i va acabar asfixiant-lo per després posar el cadàver al congelador i posteriorment desmembrar-lo en almenys set parts.

Segarra va ser detingut el dia 7 de febrer a Cambodja i entregat a la justícia tailandesa un dia després.

Segrest, robatori, extorsió, falsificació de documents i destrucció de proves són alguns dels tretze delictes imputats a l'acusat, que se sumen al d’assassinat premeditat i posterior esquarterament de Bernat.

Les vistes del judici oral prosseguiran divendres i continuaran de forma intermitent fins el 24 de febrer del proper any.

Artur Segarra

Artur Segarra compareix al judici per l'assassinat a Bangkok del lleidatà David BernatEFE

tracking