SEGRE

TRIBUNALS INSTRUCCIÓ

El caçador que va matar un agricultor de Tàrrega serà jutjat per assassinat amb jurat popular

El jutge d’instrucció el processa per un delicte d’homicidi dolós i aprecia indicis per determinar que la mort no es va produir accidentalment || El tret es va produir al coll i a molt poca distància

Francisco Martín Pérez amb l’escopeta el dia de la reconstrucció del crim.

Francisco Martín Pérez amb l’escopeta el dia de la reconstrucció del crim.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Francisco Martín Pérez, el caçador de 75 anys que el 18 de setembre del 2014 va matar d’un tret Ramon Rivera Freixes, un veí de Santa Maria de Montmagastrell (Tàrrega), serà jutjat per assassinat amb un jurat popular. Així ho ha dictat el jutjat de primera instància i Instrucció número 2 de Cervera, que ho va comunicar a les parts aquest dijous passat.

L’acusat, veí de Sant Just Desvern (Barcelona), en aquests moments lliure amb càrrecs, ha estat processat per un delicte d’homicidi dolós al determinar el jutge que “hi ha prou indicis per fonamentar que va ser el senyor Martín el que, després de la discussió amb el senyor Ribera, va efectuar el fatal tret, mentre el finat es trobava a sobre de la motocicleta (...), existint així mateix prou indicis per determinar que la mort del senyor Ribera no es va produir accidentalment”. Els acusadors particulars (filla i germans de la víctima), representats pels advocats Enric Rubio i Dani Ibars, han anunciat a aquest diari que acusaran d’un delicte d’assassinat. Per la seua part, la Fiscalia el qualifica inicialment com un delicte d’homicidi dolós, encara que també hi veu indicis d’assassinat, segons van informar fonts judicials.

L’acusat sempre ha mantingut davant del jutjat de Cervera que va ser “un fatal accident”

El processat sempre ha mantingut que va ser “un fatal accident amb el pitjor desenllaç” durant una discussió que va mantenir amb Ramon Rivera Freixes sobre l’accés dels caçadors a una finca de la seua propietat. A més, va dir que no sabia que l’arma estava carregada i sense el fiador posat i que “vaig disparar inconscientment”. Tanmateix, fonts properes al cas han remarcat que l’acusat s’ha contradit. La víctima anava amb moto i en el moment del tret portava casc. Li van disparar al coll, segons va revelar l’autòpsia. L’Audiència Provincial va deixar en llibertat amb càrrecs el caçador mig any després de l’empresonament, al considerar que no existia risc de fuga.

El tribunal va desestimar el recurs presentat pel processat en el qual proposava fixar-la en 100.000 euros. Fiscalia i acusacions van reclamar que es procedís a l’embargament dels seus béns en el cas de no assumir els 250.000 euros.

Fiança de 250.000 € per garantir la possible indemnitzacióL’Audiència Provincial de Lleida va imposar al processat, com va avançar SEGRE el mes de setembre passat, una fiança de 250.000 euros a fi de garantir una possible indemnització als familiars de la víctima.

tracking