SEGRE

INFRAESTRUCTURES COSTOS

L’aeroport d’Alguaire va acabar l’any passat amb un dèficit de més de 3,3 milions d’euros

Amb despeses de més de 3,6 milions davant uns ingressos que tot just van assolir els 300.000 || Les pèrdues que assumeix la Generalitat van arribar a superar els cinc milions durant els primers anys

Imatge d’arxiu d’un dels vols d’hivern de Neilson a l’aeroport d’Alguaire.

Imatge d’arxiu d’un dels vols d’hivern de Neilson a l’aeroport d’Alguaire.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’aeroport d’Alguaire va tancar l’any passat amb un dèficit de 3,3 milions d’euros, com a resultat d’unes despeses de més de 3,6 milions d’euros i uns ingressos que van quedar per sota dels 300.000 euros. El departament de Territori i Sostenibilitat ha fet públics els resultats d’explotació d’aquesta infraestructura en resposta a una pregunta parlamentària dels diputats del PSC Òscar Ordeig i Jordi Terrades. Aquestes pèrdues, que assumeix la Generalitat, corresponen a un exercici en què l’aeroport lleidatà va registrar un volum d’activitat comercial molt similar al previst per a aquest any, amb vols d’Air Nostrum a què s’hauran d’afegir aquest hivern els del turoperador Neilson des del Regne Unit i els de la companyia aèria israeliana Arkia des de Tel Aviv.

Més de tres milions en despeses d’explotació i mig milió en despeses de personal componen la major part del dèficit de 3.387.445 euros de l’aeroport d’Alguaire el 2015. Es tracta d’una quantitat una mica superior a la del 2014, quan aquesta infraestructura va tancar l’any amb pèrdues de 3,2 milions d’euros. Així es desprèn de les últimes dades publicades per Aeroports de Catalunya, que assenyalen que, en aquest mateix exercici, l’aeroport d’Andorra-la Seu va acumular un dèficit d’una mica més de 560.000 euros. La pista de l’Alt Urgell espera encara vols comercials.

L’aeroport d’Alguaire, inaugurat el 2010, va arribar a acumular els primers anys de servei dèficits per sobre dels cinc milions d’euros, en part per la concessió d’ajuts directes a les primeres companyies aèries que hi van operar: Ryanair i Vueling. Després de la desaparició d’aquestes aportacions directes, les despeses van descendir, tot i que els ingressos estan encara molt lluny d’assolir-los.

El nombre de passatgers s’ha estancat en poc més de 33.000 anuals, una xifra que no suposa ni el 10 per cent dels 400.000 que plantejaven, fa una dècada, les previsions de la Generalitat de cara al desè any de funcionament d’aquesta infraestructura. Tampoc rep trànsit de mercaderies i amb prou feines té activitat industrial.

Lleida

Més de 2.000 persones van estrenar ahir les pistes de Boí Taüll, Espot i Port Ainé. Boí, amb 40 de 47 pistes obertes (33 quilòmetres) i 8 d’11 remuntadors, va ser l’estació que més visites va rebre, una mica més d’un miler, gràcies a la jornada de portes obertes gratuïta.

Espot i Port Ainé, per la seua banda, van obrir amb 13 i 10 pistes respectivament, van tenir una afluència d’unes 500 persones cadascuna i esperen que el gruix de la mateixa sigui per al pont de la Puríssima. L’estació de Baqueira Beret, que ja va obrir la setmana passada, ofereix parcialment des de dijous passat les tres àrees de l’estació, Baqueira, Beret i Bonaigua, amb 38 pistes (55 quilòmetres) i 26 remuntadors. Port del Comte obre avui amb tot el domini esquiable (uns 30 quilòmetres), mentre que Tavascan no obrirà les pistes de moment, però dilluns sí que ho faran el refugi i la cafeteria. GrandValira (Andorra), que ha ampliat el nombre de pistes i serveis, va obrir ahir, i Cerler i Formigal-Panticosa (Aragó) van fer el mateix, el primer amb 47 quilòmetres de pistes i el segon, amb més de 115. D’altra banda, els Bombers de la Generalitat demanen extremar precaucions en les activitats de muntanya de cara al doble pont de la setmana que ve.

Imatge d’arxiu d’un dels vols d’hivern de Neilson a l’aeroport d’Alguaire.

Imatge d’arxiu d’un dels vols d’hivern de Neilson a l’aeroport d’Alguaire.

Imatge d’arxiu d’un dels vols d’hivern de Neilson a l’aeroport d’Alguaire.

Imatge d’arxiu d’un dels vols d’hivern de Neilson a l’aeroport d’Alguaire.

tracking