SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

Li deneguen la nacionalitat per no saber monuments, rius o pintors espanyols

Sol·licitada al Registre Civil de Balaguer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Nacional ha denegat la nacionalitat espanyola per residència a un lleidatà originari de Guinea Equatorial que feia més de 14 anys que vivia a Espanya. La sentència, que confirma la decisió de la Direcció General de Registres i Notariats del ministeri de Justícia, considera provat que no existeix un grau suficient d’integració en la societat espanyola per poder concedir-li la nacionalitat.

Això es desprèn de l’entrevista de l’interessat amb la jutge del Registre Civil de Balaguer, en la qual va manifestar “un notable desconeixement de la cultura, geografia i institucions espanyoles, al respondre erròniament gairebé totes les preguntes realitzades”.

L’interessat va errar gairebé totes les preguntes i l’Audiència Nacional no el considera ben integrat

Així, segons consta en la sentència, l’interessat va errar en les qüestions sobre rius, fronteres i illes; no va saber citar cap pintor, personatge històric, escriptor o monuments espanyols o catalans i desconeixia les festivitats i l’organització territorial en comunitats autònomes. “Finalment, mostra un absolut desconeixement sobre el valor de la Constitució, no se sent tampoc capaç d’identificar el principi d’igualtat entre homes i dones”, diu l’escrit de l’Audiència Nacional. Per prendre la decisió, el tribunal també va tenir en compte que el sol·licitant de la nacionalitat no sabia ni llegir ni escriure en castellà, la qual cosa demostra, segons la sentència, “cert desinterès per la integració, donat el seu llarg període de residència continuada a Espanya durant el qual podria haver cursat els estudis necessaris per superar tal carència”. Per desestimar el recurs presentat per l’interessat, l’Audiència Nacional també té en compte que aquest té un cercle aïllat de relacions personals, circumscrit a persones de la seua mateixa nacionalitat.

tracking